Εξανέστη ο Ανεστίδης...

Γιατί ο υφ.Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου είναι ακόμα στη θέση του;

Σε ένα μεγάλο διπλωματικό ατόπημα προχώρησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου, ο οποίος κατά την παρουσία του στο Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη την προηγούμενη βδομάδα, επέλεξε να δώσει ομιλία στα… Τουρκικά!

Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο αστείο.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε τα λέει όλα και δείχνει τη θλιβερή κατάσταση που έχει περιέλθει η ελληνική εξωτερική πολιτική όταν κάποιος, ο οποίος δηλώνει ότι υπήρξε και σύμβουλος (!) του ΥΠΕΞ δεν γνωρίζει βασικούς διπλωματικούς κανόνες.

Προφανώς ο κ.Χατζηβασιλείου, παρά τις σπουδές του στο αντικείμενο, δεν γνωρίζει ότι όταν εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό οφείλει να ομιλεί στα ελληνικά και σε εξαιρετικές περιπτώσεις στα αγγλικά, καθώς η γλώσσα που επιλεγεί να μιλήσει κάποιος είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας.

Άραγε δεν κατάλαβε ο Χατζηβασιλείου τι εντύπωση και συνειρμούς θα προσκαλέσει αυτή του η κίνηση, ειδικά όταν πρόκειται για μία τόσο ευαίσθητη σχέση με τέτοιο παρελθόν όπως αυτή Ελλάδας-Τουρκίας;

Αλήθεια έχει ακούσει ποτέ πχ. τον Β.Πούτιν να μιλάει γερμανικά η αγγλικά, δύο γλώσσες που γνωρίζει άπταιστα;

Αν ήθελε να κάνει επίδειξη γλωσσικών γνώσεων ας έκανε ιδιωτικά, όχι πάντως όταν εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση ο Χατζηβασιλείου, πρέπει να αποπεμφθεί.. χθες, καθώς απέδειξε επί της πράξης πως δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο της διπλωματίας και πως δεν μπορεί να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας.

Βέβαια με υπουργό Εξωτερικών τον επίσης «μη γνώστη του αντικείμενου» Γιώργο Γεραπετριτη, κάτι μας λέει ότι δεν ούτε καν επίπληξη δεν θα του έγινε. .

Δείτε και θαυμάστε τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας: