ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην «Κωτσόβολος» έπειτα από την ολοκλήρωση της εξαγοράς από τη ΔΕΗ

Νέο διοικητικό συμβούλιο έχουμε στη Κωτσόβολος έπειτα από την τυπική ολοκλήρωση της εξαγοράς της αλυσίδας από τη ΔΕΗ.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση στη Dixons South-East Europe (Κωτσόβολος) και εκλέχθηκε νέο ΔΣ στο οποίο Πρόεδρος είναι ο CEΟ της ΔΕΗ, Γ. Στάσσης, ενώ ο Γ. Βασιλάκος, όπως αναμενόταν, παρέμεινε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Είχε προηγηθεί η απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει στη διανομή ως bonus του ποσού των 2,35 εκατ. ευρώ σε εργαζόμενους που συνεισέφεραν στην κερδοφορία της Κωτσόβολος.

Με τη εξαγορά της Κωτσόβολος η ΔΕΗ απέκτησε 97 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, e-shop και δίκτυο logistics με αποθήκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξίσου σημαντικό είναι πως εξοικονομεί περίπου 100 εκατ. ευρώ, τα οποία η ΔΕΗ προόριζε για τη δημιουργία δικτύου logistics και υποδομών μεταφορών αλλά και συστημάτων πληροφορικής για τη διαχείρισή τους.

Ξεκινούν οι αποχωρήσεις στον ΟΤΕ: Όλα αλλάζουν μέχρι το καλοκαίρι

Αύριο 30 Απριλίου θα εκδηλωθεί το πρώτο κύμα αποχωρήσεων κορυφαίων στελεχών του ΟΤΕ, από την «ομάδα του Μιχάλη Τσαμάζ». Το δεύτερο κύμα θα εκδηλωθεί στις 30 Ιουνίου κι αμέσως μετά, την 1η Ιουλίου, αναλαμβάνει ο Κώστας Νεμπής που έχει εντολή να βάλει τον Όμιλο του ΟΤΕ σε μια νέα τροχιά. Σίγουρη θεωρείται η αποχώρηση του CTO (Chief Technology & Operations) Στέφανου Θεοχαρόπουλου που συμπλήρωσε 11 χρόνια στη συγκεκριμένη θέση ευθύνης, του Γιώργου Αθανασόπουλου που είναι Chief Officer Λειτουργιών & Συστημάτων Πληροφορικής από το 2007, του Γρηγόρη Χριστόπουλου Chief Commercial Officer Business Segment που εργάζεται στον ΟΤΕ από το 2000. Εκείνη που παραμένει ακλόνητη (τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο), είναι η Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΟΤΕ Ντέπυ Τζιμέα η οποία φαίνεται ότι θα σπάσει το ρεκόρ των CEO που υπηρέτησε σε μια εταιρεία ένα στέλεχος επικοινωνίας στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική. Η κυρία Τζιμέα συνεργάστηκε με τους CEO Μανασή-Αντωνόπουλο-Βουρλούμη-Τσαμάζ και τώρα με τον Κώστα Νεμπή.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μεγάλες ανακατατάξεις στον ξενοδοχειακό τομέα: Πωλούνται Caravel, Divani Apollon και Intercontinental

Αυτή τη στιγμή είναι στην αγορά δύο ξεοδοχειακές αλυσίδες όπου συζητούνται μετοχικές ανακατατάξεις. Η μια είναι η Donkey Hotels της οικογένειας Ιωάννου. Η Donkey έχει το Intercontinental, το ολοκαίνουργιο Nous με 121 δωμάτια στη Σαντορίνη, το Semiramis στην Κηφισιά, το Periscope στο Κολωνάκι και το ΝΕW στη Φιλελλήνων. Συνολικά η Donkey διαθέτει 836 δωμάτια πέντε αστέρων σε καλά σημεία και δικαιολογημένα προσελκύει επενδυτικό ενδιαφέρον. Όπως δηλώνουν πηγές από την εταιρεία αναζητείται επενδυτής προκειμένου να μειώσοιυν κάποιοι μέτοχοι - όχι η πλευρά του Χ. Ιωάννου - το ποσοστό τους και να μπουν κεφάλαια για περαιτέρω ανάπτυξη. Η δεύτερη αλυσίδα που είναι στην αγορά προς πώληση είναι η Διβάνη, με μονάδες σε Αθήνα (Caravel, Palace Acropolis, Apollon, Escape) Λάρισα, Μετέωρα και Κέρκυρα. Όσον αφορά την αλυσίδα Διβάνη η δουλειά δεν θα περπατήσει με ευκολία. Γιατί το πωλητήριο έχει μπει εδώ και καιρό και κάποια στιγμή μάλιστα είχαν φθάσει κοντά με αμερικανικά κεφάλαια, αλλά τελικά δεν έγινε το deal. Όχι ότι η αλυσίδα Διβάνη υστερεί σε κάτι, αλλά ο βασικός μέτοχος ζητά πώληση με αποτίμηση 25 φορές τα κέρδη και οι δυνητικοί αγοραστές κόβουν ρόδα μυρωμένα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» στο ξενοδοχείο Sofitel – Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στους δημοσιογράφος

Σήμερα είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» στο ξενοδοχείο Sofitel, δίπλα από το Ελευθέριος Βενιζέλος. Ωστόσο, η εταιρεία έκρινε σωστό να μην επιτρέψει την είσοδο στους δημοσιογράφους, μια πρακτική που γυρίζει στις παλιές κακές εποχές της εταιρικής διακυβέρνησης. Με δεδομένο ότι η ΔΑΑ είναι πλέον εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και μάλιστα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες της αγοράς βάσει κεφαλαιοποίησης, προκαλεί απορία η άρνηση αυτή στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ. Βέβαια η προβολή που έτυχε η εταιρεία εν όψει της εισαγωγής της στο ΧΑ ήταν τότε ευπρόσδεκτη από τη διοίκηση. Ωστόσο, ως εισηγμένη πλέον εταιρεία καλό θα ήταν να συντονιστεί με τις υπόλοιπες...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >