ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Στις 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το πολυαναμενόμενο Grand Opening της Astir Marina

Στις 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το πολυαναμενόμενο Grand Opening της Astir Marina παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, όπως λένε οι πληροφορίες.

Η Astir Marina, που λειτουργεί σε συνεργασία με την Ports de Monaco, είναι μια επένδυση ύψους 53 εκατ. ευρώ, κατασκευάστηκε με τις υψηλότερες προδιαγραφές και αποτελεί μία από τις κορυφαίες home-port μαρίνες στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με 59 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής έως 60 μέτρα και 1 θέση για σκάφος αναψυχής έως 130 μέτρα, καθώς και επιλογές shopping και dining από εμβληματικά διεθνή brands και καταστήματα, η Astir Marina τοποθετεί την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή του παγκόσμιου elite yachting. Στους χώρους της ήδη διατίθενται όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες, όπως ελικοδρόμιο touch-and-go, υπηρεσίες ασφαλείας 24/7, παροχή νερού και ηλεκτροδότησης καθώς και χώροι στάθμευσης. Εκτός από αυτά όμως, έχουν ήδη «καταπλεύσει» διάσημες φίρμες, όπως το ζαχαροπλαστείο-εστιατόριο «Cova 1817» (από τα παλαιότερα του Μιλάνο) καθώς και καταστήματα των Dior, Gucci, Louis Vuitton, Zegna, Loro Piana, Bottega Veneta, Yves Saint Laurent, Rolex κ.ά., που αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους. Λίγο αργότερα, τον Ιούλιο, καταφθάνει και το Bagatelle, της φημισμένης luxury αλυσίδας γαλλικών εστιατορίων και beach clubs. Ε, με όλα αυτά δεν είναι τυχαίο ότι η πληρότητα της μαρίνας αγγίζει το 100%.

Συνεχίζονται οι δικαστικές διαμάχες για την πτώχευση της ΑΧΟΝ Συμμετοχών

Συνεχίζεται λοιπόν το σίριαλ της ΑΧΟΝ Συμμετοχών, του επιχειρηματικού ομίλου του Θωμά Λιακουνάκου που ξεκινώντας από τις αμυντικές προμήθειες είχε δημιουργήσει έναν πολυσχιδή όμιλο με δραστηριότητες από το real estate και τα media, μέχρι την ανάπτυξη λογισμικού, τις υπηρεσίες υγείας και τις αερομεταφορές για να χαθεί τελικά σε μια θάλασσα δανείων. Η ΑΧΟΝ είχε τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης το 2019 και δύο χρόνια μετά είχε ξεκινήσει η διαδικασία για τη διενέργεια διαγωνισμών προκειμένου να πουληθούν τα τελευταία ιμάτιά της. Σε αυτά εκείνη την περίοδο (το 2021) είχε αναφερθεί πως περιλαμβάνονταν συμμετοχή 49,71% στην Sonak, στην ΑΧΟΝ Χρηματιστηριακή (η οποία διευκρινίζεται πως σήμερα δεν έχει σχέση με την πρώην ιδιοκτησία), κινητά πάγια περιουσιακά στοιχεία κ.α. Μέσω διαγωνισμού έγινε η πώληση του ποσοστού της χρηματιστηριακής (Ε ομάδα ενεργητικού) και μετέπειτα η ειδική διαχειρίστρια με αίτηση που ακολούθησε ζήτησε να κηρυχθεί η ΑΧΟΝ σε καθεστώς πτώχευσης. Αρχικά το Ειρηνοδικείο Αθηνών δήλωσε αναρμόδιο και παρέπεμψε το ζήτημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών το οποίο και όρισε τη σχετική συζήτηση για τον Μάρτιο του 2023. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη και με τη γνωστή ταχύτητα που έχουν οι δικαστικές διαδικασίες στην Ελλάδα προ ημερών ορίστηκε νέα συζήτηση για να τεθεί η ΑΧΟΝ σε καθεστώς πτώχευσης σε λίγες ημέρες, στις 29 Μαΐου 2024.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Το ακίνητο της Εθνικής Ασφαλιστικής επί της οδού Κοραή περνά προς αξιοποίηση στη Dimand

Το ακίνητο της οδού Κοραή της Εθνικής Ασφαλιστικής περνά προς αξιοποίηση στη Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου, μετά από μία μακρά περίοδο επαφών. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Ανδριόπουλο, όταν είχε ρωτηθεί σχετικά πριν από ένα χρόνο, τον Μάιο του 2023, είχε απαντήσει «με την Εθνική Ασφαλιστική συζητάμε μια ευρύτερη συνεργασία, στρατηγικού χαρακτήρα, χωρίς να μπορούν να ειπωθούν περισσότερα». Η ώρα λοιπόν να ειπωθούν περισσότερα ήρθε τώρα, ενώ και η επίσημη έκθεση για τα αποτελέσματα του 2023 έχει ήδη από καιρό προϊδεάσει, αναφερόμενη στο Κοινό Ομολογιακό Δάνειο με ομολογιούχο την Εθνική Ασφαλιστική και εκδότη την εταιρεία, ποσού έως 10 εκατ. ευρώ διάρκειας 3 ετών και σταθερού επιτοκίου 8%, το οποίο στο τέλος του 2023 έχει αναληφθεί στο σύνολο του. Από τη συμφωνία εξαιρείται ο χαρακτηρισμένος ως Χώρος Μνήμης, τα γνωστά κρατητήρια επί Γερμανικής κατοχής 1940 -1945 στα αντιαεροπορικά καταφύγια του κτιρίου, που επιτάχθηκαν κατά τη διάρκεια της κατοχής, και στέγασαν την Kommandatur, το γερμανικό φρουραρχείο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συνεχίζεται η διαδικασία αποτίμησης της Elpedison – Οι Ιταλοί «φουσκώνουν» τα νούμερα

Συνεχίζονται οι διεργασίες για το μέλλον της Elpedison. Χωρίς να είναι απαραίτητα δεσμευτικό μέσα στον Ιούνιο πρέπει να συμφωνηθεί η αποτίμηση της εταιρίας. Η πλευρά της Edison φουσκώνει τα νούμερα, βάζοντας projects που δεν έχουν προχωρήσει καθόλου αλλά έχουν αδειοδοτηθεί, όπως η πλωτή δεξαμενή FSRU στη Θεσσαλονίκη ή τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο στη Θεσσαλονίκη επίσης που συζητούν ατέρμονα με τη Helleniq Energy. Τα νούμερα που κυκλοφορούν για την αποτίμηση της Elpedison είναι τρελά. Οι CFO της Helleniq Energy και της Edison συνεχίζουν να μιλάνε σε μια προσπάθεια να συγκλίνουν οι δύο όμιλοι σε κάποια βασικά δεδομένα του deal ώστε στη συνέχεια να αναλάβουν οι CEO για να οδηγηθούμε σε συμφωνία. Οι Ιταλοί από την πλευρά τους περνούν την εικόνα ότι θέλουν να μείνουν στην Elpedison ή να αποχωρήσουν με υψηλό τίμημα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Όλα προχωρούν κανονικά για την συγχώνευση Attica bank και Παγκρήτιας Τράπεζας

Από μέρα σε μέρα αναμένεται η εκτίμηση της DBRS για τις ζημίες από την εκκαθάριση των κόκκινων δανείων Attica bank και Παγκρήτιας και την υπαγωγή των προβληματικών χαρτοφυλακίων ύψους 3 δισ. στον Ηρακλή ΙΙΙ. Τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και από το ΥΠΟΙΚ υπάρχει ικανοποίηση για την εξέλιξη της υπόθεσης, με τις πηγές να δηλώνουν πως «είμαστε πολύ κοντά» για την πλήρη εξυγίανση και τοποθετούν την αύξηση κεφαλαίου που θα ακολουθήσει τη συγχώνευση των δύο τραπεζών, στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ακόμη δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται μεταξύ 550 και 700 εκατ. Την ίδια στιγμή κατά σχεδόν ένα μήνα αποφάσισε να παρατείνει την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο η Attica Bank. Αντί για τις 31 Μαΐου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 28 Ιουνίου 2024. Στην αγορά πιθανολογούν πως η καθυστέρηση οφείλεται στις διεργασίες για την ένταξη στον Ηρακλή III και στο χρονοδιάγραμμα της αύξησης κεφαλαίου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >