ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του Σολωμού όταν άκουσε το τραγούδι που γράφτηκε για τον γιο του

Με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του Σολωμού όταν άκουσε το τραγούδι που γράφτηκε για τον γιο του

Με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του Σολομών Σολωμού όταν άκουσε το τραγούδι που γράφτηκε για τον γιο του.

Μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου στις 20:30 η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού».

Η εκδήλωση αποτελεί κορύφωση του οδοιπορικού μνήμης και αξιοπρέπειας, το οποίο διέσχισε την Ελλάδα από την 1η μέχρι τις 11 Ιουλίου.

Μοτοσικλετιστές από κάθε γωνιά της Κύπρου συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία και κατευθύνθηκαν προς την Πλατεία Ελευθερίας. Όπως έγραψε η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» στην σελίδα της στο Facebook «η Πλατεία Ελευθερίας, τόπος συμβολικός και εφαλτήριο για νέους αγώνες εναντίον της λήθης και του ωχαδερφισμού. “Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο”. Πίσω, απλώνεται η υπόλοιπη Λευκωσία, ο Πενταδάκτυλος, η Κερύνεια. Μπροστά ασφυκτιά η δικαιοσύνη. Η “Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού” αρνείται να ξεχάσει τον Αύγουστο του 1996. Αρνείται να παραχωρήσει τη μνήμη του Τάσου και του Σολωμού στους εμπόρους της λήθης και της εξαφάνισης».

Με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του Σολωμού

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ένας από τους καλλιτέχνες τραγούδησε το τραγούδι «Ήταν τρελός» του Σφακιανάκη το οποίο γράφτηκε για τον Σολωμό Σολωμού.

Στο άκουσμα του τραγουδιού ο πατέρας του Σολωμού Σολωμού, βούρκωσε.

Δείτε το βίντεο

Παρόν στην εκδήλωση και η Αναστασία Ισάακ, κόρη του ήρωα Τάσου Ισάακ καθώς επίσης και η μητέρα του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.