Ν.Αναστασιάδης για επίσκεψη Ρ.Τ.Ερντογάν στα Κατεχόμενα: «Aναμενόμενη η επανάληψη απαράδεκτων τουρκικών θέσεων»

Ν.Αναστασιάδης για επίσκεψη Ρ.Τ.Ερντογάν στα Κατεχόμενα: «Aναμενόμενη η επανάληψη απαράδεκτων τουρκικών θέσεων»

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε πως θα περιμένει περάτωση της επίσκεψης Ερντογάν και μετά τοποθέτηση της Λευκωσίας για διαβήματα και ενέργειες.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, κληθείς να σχολιάσει τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα, είπε ότι «ήταν αναμενόμενη η επανάληψη των απαράδεκτων τουρκικών θέσεων».

«Θα αναμένουμε την περάτωση της επίσκεψης και εν συνεχεία θα τοποθετηθούμε και ως προς τις ενέργειες και ως προς τα διαβήματα, τα οποία θα πρέπει να προβεί η Κυπριακή Δημοκρατία», ανέφερε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Επίσκεψη Ερντογάν στα Kατεχόμενα: «Άνθρακες» τα δώρα και τα χαρμόσυνα νέα για το ψευδοκράτος

Τελικά ούτε αναγνώριση του ψευδοκράτους από το Αζερμπαϊτζάν, ούτε κινήσεις στην Αμμόχωστο, ούτε αποκαλύψεις για το φυσικό αέριο δεν έφερε μαζί του ο Ερντογάν. Σε ομιλία του στην λεγόμενη «βουλή» του ψευδοκράτους, η οποία άρχισε με καθυστέρηση μιάμισης ώρας αναφέρθηκε στο πώς θα χτίσει νέο «προεδρικό» μέγαρο και νέο κτήριο της «βουλής».

Δήλωσε ότι η «προεδρία» του ψευδοκράτους και το «κοινοβούλιο» δεν αρμόζουν στο «κράτος». «Τα νέα κτίρια θα κτιστούν σε γη που “ανήκει” στον τουρκικό κατοχικό στρατό, κοντά στον Άγιο Δομέτιο, μαζί με “εθνικό κήπο”», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι έκφραση του να είσαι «κράτος», ανέφερε ο Ερντογάν που επανέλαβε ότι στηρίζει πλήρως την πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη για λύση δύο ίσων, κυρίαρχων κρατών και επανέλαβε την πρότασή του για πραγματοποίηση Διεθνούς Φόρουμ για την ανατολική Μεσόγειο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.