Κύπρος: Γιατρός με μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ εκ των συλληφθέντων για τις διαδηλώσεις

Κύπρος: Γιατρός με μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ εκ των συλληφθέντων για τις διαδηλώσεις

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται, στην Κυπρο, οι συλλήψεις αναφορικά με την επίθεση αγανακτισμένων πολιτών κατά των εμβολίων στο συγκρότημα ΔΙΑΣ και τα επεισόδια στο Προεδρικό Μέγαρο, το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη διαμαρτυρία των αντιεμβολιαστών στην Κύπρο, ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, γιατρός με μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ.

Ο δρ Σωτηριάδης είναι από τους επιστήμονες που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα μέτρα που επιβλήθηκαν και έχει υποστηρίξει πολλές φορές ότι ο κίνδυνος του COVID19 είναι ελάχιστα μεγαλύτερος απ’ αυτόν της γρίπης.

Είχε καταδικάσει τα επεισόδια μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να πείσει τις Αρχές.

«Εκφράζω ειλικρινή λύπη, απογοήτευση και αποτροπιασμό για τα επικίνδυνα έκτροπα που έγιναν από άγνωστους στο κανάλι Sigma. Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο κάθε πράξη βίας, καταστροφής περιουσίας και τρομοκράτησης από οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου σε όλους όσοι δέχτηκαν αυτή την επίθεση», έγραψε.

Ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης οδηγήθηκε στο δικαστήριο μαζί με τους άλλους έξι συλληφθέντες και κρίθηκε προφυλακιστέος για οκτώ ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: politis.com.cy

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.