ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κάλεσε σε… δημόσια μετάνοια ανεμβολίαστους ιερείς

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κάλεσε σε… δημόσια μετάνοια ανεμβολίαστους ιερείς

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι οι ανεμβολίαστοι ιερείς δεν πρόκειται στο τέλος του μήνα να λάβουν τον μισθό τους, αν δεν απολογηθούν δημόσια αλλά και γραπτώς στην Ιερά Σύνοδο της Κύπρου.

«Χθες είχα καλέσει τον Διευθυντή της Ιεράς Συνόδου και τον παρακάλεσα να πάρει τηλέφωνο όλους εκείνους που μας κατήγγειλαν στη Σύνοδο ότι δεν τήρησαν την εντολή της Συνόδου και τους καλούσε για τελευταία φορά, αν θέλουν να κάνουν δηλώσεις και να αποστούν της γραμμής που καλούσαν τους πιστούς να μην εμβολιαστούν, στα κηρύγματα τους ή στις εξομολογήσεις, ειδάλλως τέλος του μήνα δεν θα πάρουν μισθό. Μάλιστα τους είπα να κάνετε στα μέσα ενημέρωσης τις δηλώσεις σας και θα στείλετε και γραπτώς στη Σύνοδο, γιατί δεν αστειευόμεθα και τους είπαμε ότι εντός της βδομάδας θα πρέπει να κάνετε τις δηλώσεις μετάνοιας και η εκκλησία συγχωρεί», δήλωσε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση της Συνόδου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα και συζητήθηκε το θέμα του εμβολιασμού:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έγινε ουσιαστικός διάλογος, είχα δηλώσει εκεί ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, δημοκρατία έχουμε. Αν δεν θέλει να εμβολιαστεί… ώρα του καλή αλλά δεν μπορεί να λέει στους άλλους να μην εμβολιαστούν, τέτοιο δικαίωμα δεν έχει. Φανήκαμε αυστηροί, αν δεν ξεκαθαρίσουν αυτό το θέμα, δεν πρόκειται να πάρουν μισθό. Ισχύει για όλους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.