Κύπρος: Χειροπέδες σε 38χρονο Αζέρο που θα δολοφονούσε Ισραηλινούς για λογαριασμό του Ιράν

Κύπρος: Χειροπέδες σε 38χρονο Αζέρο που θα δολοφονούσε Ισραηλινούς για λογαριασμό του Ιράν

Στην σύλληψη ενός 38χρονου άνδρα προχώρησαν οι Αρχές, λίγο πριν διαπράξει δολοφονία στην Λευκωσία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 38χρονος είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου εκ μέρους των μυστικών υπηρεσιών του Ιράν, με στόχο Ισραηλινούς που διέμεναν στην περιοχή Έγκωμης στην Λευκωσία. Οι στόχοι του Αζέρου είχαν ενημερωθεί εγκαίρως και είχαν αποχωρήσει από την Κύπρο, ενώ ο 38χρονος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ημέρα που έφτασε στην Κύπρο, ως τουρίστας, στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Διαπιστώθηκε ότι νοίκιασε αυτοκίνητο και πηγαινοερχόταν στα κατεχόμενα πεζός.

Στις ελεύθερες περιοχές είχε νοικιάσει και μια μοτοσικλέτα για να διακινείται παρακολουθώντας τους χώρους που διέμεναν οι στόχοι. Την περασμένη Δευτέρα, όταν επέστρεψε στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα, συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκε έμφορτο πιστόλι με σιγαστήρα, πυρομαχικά και διάφορα έγγραφα.

Αρνείται να συνεργαστεί με τους ανακριτές και δεν δίνει καμία εξήγηση για την παρουσία του στην Κύπρο. Για λόγους δημόσιας ασφάλειας, όταν οδηγήθηκε στο δικαστήριο για έκδοση διατάγματος προφυλάκισης, η διαδικασία έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Ο 38χρονος Αζέρος αρχικώς δεν θέλησε να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο, αλλά στην συνέχεια απαίτησε να προσλάβει συνήγορο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παραμένει υπό κράτηση και η αστυνομία αναζητεί συνεργούς του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.