ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Στο πλευρό του Ν.Αναστασιάδη ο Τ.Μπάιντεν για το Κυπριακό – Η επιστολή του Αμερικανού προέδρου

Στο πλευρό του Ν.Αναστασιάδη ο Τ.Μπάιντεν για το Κυπριακό – Η επιστολή του Αμερικανού προέδρου

Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την στήριξή του προς το Νίκο Αναστασιάδη για την εύρεση λύσης για το Κυπριακό, με την ευκαιρία της 61ης επετείου της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην επιστολή του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά του προς την Κυπριακή Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι θυμάται με χαρά τη επίσκεψή του στην Κύπρο ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, το 2014.

Επίσης, αναφέρει ότι «οι ΗΠΑ τρέφουν βαθιά εκτίμηση για τη συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία και για τον ρόλο που διαδραματίζει η χώρα σας στην προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Συνεχίζω να παρακολουθώ τις εξελίξεις στην Κύπρο και στην περιοχή και προσβλέπω στη συνέχιση της ενίσχυσης και διεύρυνσης των διμερών σχέσεων μας, καθώς επίσης και της συνεργασίας μας στον τομέα της ασφάλειας κατά το επόμενο έτος», υπογραμμίζει ο κ. Μπάιντεν.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε μία κυπριακή ιδιοκτησία»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος προσθέτει στην επιστολή του ότι, όπως επαναβεβαιώθηκε και στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το καλοκαίρι, «συνεχίζουμε να στηρίζουμε μία, υπό την αιγίδα των ΗΕ, κυπριακής ιδιοκτησίας, συνολική διευθέτηση του Κυπριακού που θα επανενώσει το νησί σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία που θα είναι επωφελής για όλους τους Κύπριους, καθώς και για την ευρύτερη περιοχή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο κ. Μπάιντεν εκφράζει ευχαριστίες για τη διαρκή φιλία του Κύπριου Προέδρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.