ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΥΠΑΜ Κύπρου: «Αναγνωρίζουμε πως ΑΟΖ σημαίνει ευθύνες»

ΥΠΑΜ Κύπρου: «Αναγνωρίζουμε πως ΑΟΖ σημαίνει ευθύνες»

Με την συμμετοχή οκτώ χωρών πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 3 Νοεμβρίου η πολυεθνική άσκηση «NEMEΣΙΣ 2021».

Στην άσκηση έλαβαν μέρος δυνάμεις της Κύπρου, της Ελλάδας, της Ιταλίας, του Ισραήλ, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ, εντός των θαλασσών τεμαχίων 1, 2, 8 και 9 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε πλατφόρμα εξόρυξης υδρογονανθράκων και περιελάμβανε αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, τρομοκρατικής ενέργειας, διάσωση ναυαγών, καθώς και ζητήματα περιβαλλοντικών καταστροφών.

«Αναγνωρίζουμε πως η αξιοποίηση της ΑΟΖ μας, δεν συνοδεύεται μόνο από οφέλη αλλά και από ευθύνες», ανέφερε στην ομιλία του στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης κατά την έναρξη της άσκησης ο υπουργός ‘Αμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης, τονίζοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεσμεύεται να τηρήσει αυτές τις ευθύνες. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κύπριος ΥΠΑΜ, «επιδιώκουμε ενεργά τη μεγιστοποίηση της συνεργασίας και του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων μερών, φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών, όπως η συγκεκριμένη άσκηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά της, η υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου, ανέφερε ότι μετά τα προβλήματα του κορονοϊού και της πανδημίας, «τώρα επιστρέφουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό στις συνήθεις εργασίες, προχωρώντας στην επανέναρξη του προγράμματος ερευνών στην ΑΟΖ της Κύπρου μέχρι το τέλος του έτους», ενώ συνεχάρη θερμά το προσωπικό όλων των Υπηρεσιών που συνεργάστηκαν επιτυχώς μέχρι σήμερα, για την ασφαλή εκτέλεση της γεωτρητικής εκστρατείας. Η αφοσίωση και η σκληρή δουλειά αποτελούν μεγάλο μέρος των κοινών μας προσπαθειών για την αποτελεσματική και ασφαλή αξιοποίηση των πηγών υδρογονανθράκων της Κύπρου, είπε η κ. Πηλείδου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.