ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Κύπρος: Μετανάστες πήραν ένα καΐκι και έφυγαν από το λιμάνι της Πάφου

Κύπρος: Μετανάστες πήραν ένα καΐκι και έφυγαν από το λιμάνι της Πάφου

Ψαροκάικο που μετέφερε 661 μετανάστες και είχε ακινητοποιηθεί σε λιμάνι στην Πάφο, «εξαφανίστηκε» μπροστά στα μάτια των αστυνομικών και απέπλευσε!
Το καΐκι είχε ξεκινήσει από την Τρίπολη του Λιβάνου με προορισμό της Ιταλία, Ωστόσο λόγω ισχυρών ανέμων, αναγκάστηκε να κατευθυνθεί προς την Κύπρο, όπου εντοπίστηκε από το Λιμενικό και οδηγήθηκε σε λιμάνι της Πάφου.

Στο μικρό σκάφος επέβαιναν 11 γυναίκες, 22 άνδρες και 28 παιδιά, ηλικίας 2-16 ετών. Οι κυπριακές αρχές δεν επέτρεψαν στους 61 μετανάστες να απομακρυνθούν από το πλοίο ώστε να μην θεμελιώσουν δικαίωμα για πολιτικό άσυλο. Χθες οι 61 μετανάστες παρέμειναν στο καΐκι όπου κοιμήθηκαν, ενώ σε κάποιους επετράπη να κοιμηθούν στο τσιμέντο έξω από το καΐκι.

Σήμερα και ενώ το πλοιάριο βρισκόταν υπό φρούρηση, απέπλευσε μπροστά στα μάτια των αστυνομικών. Αμέσως κινητοποιήθηκε το Λιμενικό και λίγο πριν το καΐκι εξέλθει από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου ανακόπηκε και οδηγήθηκε και πάλι στην Πάφο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Κυπριακές αρχές διεξάγουν διαβουλεύσεις με τις αρχές του Λιβάνου ώστε το καΐκι να επαναπροωθηθεί στον Λίβανο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.