«Χαστούκι» της Κύπρου στον Κ.Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών: «Είδαμε τα αποτελέσματα…»

«Θέλουμε όλους τους γιατρούς στην πρώτη γραμμή μάχης» είπε ο υπουργός Υγείας της Κύπρου

«Χαστούκι» της Κύπρου στον Κ.Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών: «Είδαμε τα αποτελέσματα…»

Αυτά που «ψέλλισε» η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας της Ελλάδας, Μίνα Γκάγκα, τα είπε με «ηχηρό» τρόπο ο υπουργός Υγείας της Κύπρου, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, καθώς τόνισε ξεκάθαρα ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών ήταν ένα αποτυχημένο μέτρο!

Την ώρα που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εμμένει στην απόφαση της να κρατά σε αναστολή εργασίας περίπου 7.000 υγειονομικούς, κάτι που εκτός των άλλων έχει οδηγήσει στην κατάρρευση του ΕΣΥ, η κυπριακή κυβέρνηση αρνείται να πάρει τέτοια μέτρα.

Προσοχή: Η Κύπρος είναι μια χώρα που έχει επιβάλλει μέτρα απαγόρευσης των ανεμβολίαστων εδώ και αρκετούς μήνες, οπότε σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι η κυβέρνηση του Ν.Αναστασιάδη δεν παίρνει το ίδιο αυταρχικά μέτρα με την κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη.

Όμως ο υπουργός Υγείας της Κύπρου, Μιχάλης Χατζηπαντέλης, μιλώντας χθες στο ΡΙΚ υποστήριξε ότι δεν εξετάζεται κάτι τέτοιο από την κυβέρνηση και ότι στόχος δεν είναι ο αποκλεισμός των πολιτών αλλά η ορθή διαχείριση της πανδημίας.

Με το 20% των επαγγελματιών υγείας να αρνούνται τον εμβολιασμό, σύμφωνα τουλάχιστον με τους αριθμούς που δίνει επίσημα η Λευκωσία, ο υπουργός απέκλεισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, λέγοντας πως γίνονται rapid test στους υγειονομικούς.

«Δεν μπορείς όταν είσαι σε πόλεμο να στέλνεις σε άδεια τους στρατιώτες σου», ήταν τα ακριβή λόγια του κ. Χατζηπαντέλα.

Ο Κύπριος υπουργός παρότι ήταν υπό στενή πίεση από τον επιμένοντα δημοσιογράφο για την αναγκαιότητα του μέτρου δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών γιατί όπως είπε ενδεικτικά «είδαμε τα αποτελέσματα που είχε το μέτρο στις χώρες που το έλαβαν», εννοώντας προφανώς (και) την Ελλάδα!

«Εν καιρώ πανδημίας που θέλουμε όλους τους γιατρούς μας να είναι στην πρώτη γραμμή μάχης, θέλουμε να είμαστε σε δικαστική μάχη μαζί τους ή μαζί στον πόλεμο;», ρώτησε τον δημοσιογράφο και προσέθεσε:

«Αυτοί οι γιατροί και νοσηλευτές έδωσαν την ψυχή τους για να ανταπεξέλθει το σύστημα Υγείας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=80&v=GJCGr_k0zP8&feature=emb_title&ab_channel=KourtaliotisKourtas

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.