Συνέδριο για τους αγνοούμενους της Κύπρου

Συνέδριο για τους αγνοούμενους της Κύπρου

Σαράντα επτά χρόνια έχουν περάσει από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974 και οι οικογένειες 750 αγνοουμένων περιμένουν ακόμα απαντήσεις για τους συγγενείς τους…

Το γραφείο του επιτρόπου της Προεδρίας της κυπριακής κυβέρνησης, η Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας και η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, διοργανώνουν συνέδριο στην Αθήνα για να αναδειχθεί το ζήτημα των αγνοουμένων στην Κύπρο.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», υπό την αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε σε σχετική συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας, Μαρία Καλμπουρτζή, σήμερα συνεχίζουν να αγνοούνται 780 Ελληνοκύπριοι και Ελλαδίτες, από τους οποίους οι 47 είναι Ελλαδίτες. Η ίδια ανέφερε ότι «υπάρχει στασιμότητα στην αναζήτηση των αγνοουμένων λόγω της πανδημίας», η οποία «ήταν καλή δικαιολογία και συγκυρία για την Τουρκία που ήθελε να υπάρξει στασιμότητα».

Ο επίτροπος της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτης Φωτίου, επισήμανε σε μήνυμά του ότι στόχος του συνεδρίου είναι «να αναδείξει τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προσπάθειες επίλυσης της τραγωδίας των αγνοουμένων μας, που προκύπτουν αποκλειστικά από την άρνηση της Τουρκίας να συνεργαστεί με ειλικρίνεια και ανθρωπισμό για τον τερματισμό αυτής της τραγωδίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, Νίκος Σεργίδης, επισήμανε ότι «δεκάδες διακηρύξεις διεθνών οργανισμών παραμένουν κενό γράμμα και γινόμαστε μάρτυρες μιας ολοένα αυξανόμενης βαρβαρότητας ενάντια στην ανθρώπινη ζωή και μιας προκλητικής άρνησης κρατών και κυβερνήσεων να συνεργαστούν για την εξάλειψη τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.