ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αναστασιάδης: Η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στο να επανέλθουν όλοι στις παραμέτρους που τα ψηφίσματα του ΟΗΕ υπαγορεύουν

Αναστασιάδης: Η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στο να επανέλθουν όλοι στις παραμέτρους που τα ψηφίσματα του ΟΗΕ υπαγορεύουν

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε πως η προσπάθεια για το Κυπριακό θα επικεντρωθεί στο να επανέλθουν όλοι στις παραμέτρους που τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών υπαγορεύουν.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη λειτουργία για την γιορτή των Θεοφανίων, στην Εκκλησία Αγίου Λαζάρου, στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος δήλωσε ότι «αυτό που θα ήθελα να ευχηθώ είναι μια χρονιά που να βρούμε ξανά την κανονικότητα στη ζωή μας, να είναι γεμάτη υγεία απαλλαγμένη από την πανδημία, αλλά και απαλλαγμένη από την τουρκική βουλιμία. Να ευχηθώ στην καθεμιά και στον καθένα ξεχωριστά ό,τι καλύτερο».

Κληθείς να πει αν τα μέτρα που έλαβε χθες για την αντιμετώπιση της πανδημίας το υπουργικό συμβούλιο θα μπορούσαν να ήταν πιο αυστηρά, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Δεν θα θέλαμε με κανένα τρόπο μετά από τα όσα γενικότερα οι πολίτες έχουν υποστεί και υποφέρει, και οι επιχειρήσεις, να δημιουργήσουμε συνθήκες ενός νέου lockdown. Προσπαθήσαμε να είμαστε μέσα στα πλαίσια των επιστημονικών απόψεων και πιστεύω ότι εάν εισακουστούν οι εκκλήσεις από το σύνολο, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και παγκόσμια, και ακολουθήσουμε ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα το οποίο το κράτος μας γενναιόδωρα παρέχει στους πολίτες, θα είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης της παρούσα μετεξέλιξης του ιού ή της όποιας άλλης ενδεχόμενα να παρατηρηθεί».

Για το Κυπριακό και τη στάση του ΟΗΕ

Ερωτηθείς ποιες είναι οι σκέψεις του για το Κυπριακό και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο γγ του ΟΗΕ δεν αναγνωρίζει πόσο εκτός πλαισίων είναι η Τουρκία, ο Πρόεδρος είπε ότι «όπως από την πρώτη μέρα της εκλογής μου στόχος και όραμα μου ήταν να δημιουργηθούν οι συνθήκες που να επιτρέψουν ένα δημιουργικό διάλογο, αλλά και το σημαντικότερο να καταλήξουμε σε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση, σε ένα κράτος που θα είναι απαλλαγμένο από στρατούς κατοχής ή εξαρτήσεις τρίτων, έτσι θα εξαντληθούν και οι εναπομείναντες μήνες με την προσπάθεια να επικεντρώνεται στο να επανέλθουν όλοι στις παραμέτρους που τα ψηφίσματα των ΗΕ υπαγορεύουν» κα τόνισε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ουδείς για οποιονδήποτε λόγο είτε διπλωματικό ή άλλον δεν μπορεί να παραγνωρίζει τους όρους εντολής και οι αποφάσεις που το Συμβούλιο Ασφαλείας ή τα ψηφίσματα των ΗΕ υπαγορεύουν και επιβάλλουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.