Κύπρος: Παραιτήθηκε από υπ.Εξωτερικών ο Νίκος Χριστοδουλίδης – «Θα με ενδιέφεραν οι Προεδρικές εκλογές» (βίντεο)

Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Κύπρος: Παραιτήθηκε από υπ.Εξωτερικών ο Νίκος Χριστοδουλίδης – «Θα με ενδιέφεραν οι Προεδρικές εκλογές» (βίντεο)

Ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε πριν από λίγο την παραίτησή του.

«Έθεσα εδώ και μέρες την παραίτησή μου, έγινε αποδεκτή την περασμένη Παρασκευή. Η παραίτησή μου ήταν αποτέλεσμα σειράς γεγονότων», γνωστοποίησε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστοδουλίδης σε έκτακτη Διάσκεψη Τύπου.

Όπως ανακοίνωσε συγκεκριμένα, η παραίτησή του είναι αποτέλεσμα μιας σειράς γεγονότων και τοποθετήσεων δημοσίων και άλλων, «που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα που αναπόφευκτα και δυστυχώς επηρεάζουν το σοβαρό έργο που έχει να επιτελέσει η Κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου και του ΥΠΕΞ».

«Δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια ότι θα με ενδιέφεραν οι Προεδρικές εκλογές του 2023, ειδικότερα αν μια υποψηφιότητά μου θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρύτερες συνεργασίες μετά από ένα διάλογο με την κοινωνία περιλαμβανομένης και της βάσης του ΔΗΣΥ, του κόμματος μου, της οποίας φυσιολογικά και αναμενόμενα θα προσέβλεπα» γνωστοποιεί πάντως.

Μάλιστα, διευκρίνισε και ότι «δεν έχω ποτέ εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Προεδρία του ΔΗ.ΣΥ., που όπως και η απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη το 2008 αποδεικνύει, δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για τη διεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας».

Στο τέλος της ομιλίας του υπογράμμισε πως «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η κυπριακή κοινωνία δεν έχει ανάγκη από καρχαρίες, αλλά από έναν καλό καραβοκύρη που θα ενώνει ευρύτερες δυνάμεις και θα χτίζει στέρεες συνεργασίες, τόσο στο εσωτερικό της Κύπρου, όσο και στο εξωτερικό που επίσης διαδραματίζει καθοριστική σημασία σε ένα παγκοσμοιποιημένο πλέον περιβάλλον».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.