ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κύπρος: Αναγνώρισε το «Sputnik Light» ως 3η δόση για την είσοδο εμβολιασμένων ταξιδιωτών από τη Ρωσία

Μέχρι σήμερα αναγνώριζε μόνο το «Sputnik V»

Κύπρος: Αναγνώρισε το «Sputnik Light» ως 3η δόση για την είσοδο εμβολιασμένων ταξιδιωτών από τη Ρωσία

Η Κύπρος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ATOR), αναγνώρισε το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik Light» ως ενισχυτική τρίτη δόση για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τη Ρωσία.

Μέχρι σήμερα, από τα ρωσικά εμβόλια, η Κύπρος αναγνώριζε μόνο το «Sputnik V».

Ως εκ τούτου, οι Ρώσοι υπήκοοι για να ταξιδεύσουν στην Κύπρο έπρεπε να υποβληθούν σε δεύτερο εμβολιασμό με το ίδιο φάρμακο. Αλλά τώρα το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου έχει επίσης αναγνωρίσει και το «Sputnik Light», που είναι το πιο διαδεδομένο εμβόλιο στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Τονίζεται, ότι πρόκειται μόνο για τουρίστες που έχουν επανεμβολιαστεί με «Sputnik Light» μετά από δύο δόσεις με «Sputnik V». Έτσι, η χορήγηση του «Sputnik Light» ως μοναδικού μονοδοσικό εμβόλιο δεν επαρκεί για ταξιδιώτες προς την Κύπρο.

Σημειώνεται, ακόμα, ότι η Κύπρος δεν απαιτεί από τους ταξιδιώτες να περιμένουν 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του πλήρους κύκλου εμβολιασμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ATOR) αναφέρει ότι Ρώσοι που έχουν εμβολιαστεί και επανεμβολιαστεί με «Sputnik V» ή επαναεμβολιαστεί με «Sputnik Light» μπορούν να ταξιδεύσουν στην Κύπρο μόλις λάβουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό στον ιστότοπο των ρωσικών κρατικών υπηρεσιών στα αγγλικά και με στοιχεία διαβατηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.