ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μέχρι και στην Κύπρο έφτασε το ωστικό κύμα από το ηφαίστειο της Τόνγκα

Το Τμήμα Μετεωρολογίας είναι στη διαδικασία της εξέτασης του φαινομένου

Μέχρι και στην Κύπρο έφτασε το ωστικό κύμα από το ηφαίστειο της Τόνγκα

Ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας Κύπρου, Κλεάνθης Νικολαΐδης, δήλωσε πως το ωστικό κύμα από την έκρηξη του ηφαιστείου της Τόνγκα στον Ειρηνικό, έφτασε μέχρι και την Κύπρο.

Ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι χθες βράδυ, στις 22:00, παρατηρήθηκε μια απότομη μεταβολή του πεδίου της πίεσης στην περιοχή της Κύπρου, την οποία κατέγραψαν τα αυτόματα συστήματα μετεωρολογικής παρατήρησης τόσο στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, όσο και στο Αεροδρόμιο Πάφου.

Σύμφωνα με τον Κλεάνθη Νικολαΐδη αυτή τη στιγμή το Τμήμα Μετεωρολογίας είναι στη διαδικασία της εξέτασης του φαινομένου.

Σημειώνεται ότι ατμοσφαιρική πίεση στην Κύπρο στις 22:00 το Σάββατο ανέβηκε ξαφνικά κατά 1,5 μονάδες και αμέσως υποχώρησε κατά 3,5 μονάδες, μέχρι να ισορροπήσει εκ νέου.

Όπως είπε ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, «η ατμοσφαιρική πίεση στην Κύπρο βρισκόταν στο 1.011 και σε διάστημα λίγων λεπτών ανέβηκε στο 1.012,5 και ξανάπεσε απότομα στο 1.009».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτή η απότομη μεταβολή της πίεσης», είπε, «είναι το αποτύπωμα του ωστικού κύματος της έκρηξης του υποθαλάσσιου ηφαιστείου στην περιοχή της Κύπρου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.