ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ν. Χριστοδουλίδης: «Δεν πρόκειται να καταργηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία»

Ν. Χριστοδουλίδης: «Δεν πρόκειται να καταργηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία»

Δεν τίθεται θέμα κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης…

H Λευκωσία διαψεύδει κατηγορηματικά σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» σύμφωνα με το οποίο το έγγραφο για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις στη Κύπρο, που ετοιμάζει ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, προνοεί κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και δημιουργία νέας συνθήκης. Επίσης σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε περίπτωση ναυαγίου των συνομιλιών θα υπάρξει «βελούδινο διαζύγιο» με τους Ελληνοκύπριους να επιστρέφουν στη Κυπριακή Δημοκρατία και τους Τουρκοκύπριους να αποκτούν αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Ο Κύπριος Κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης κατέστησε σαφές ότι δεν τίθεται το όποιο θέμα κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και η επιδιωκόμενη λύση του Κυπριακού, από το 1977, είναι η μετεξέλιξη της εσωτερικής δομής της Κυπριακής Δημοκρατίας από ενιαίο σε ομόσπονδο κράτος.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι τέτοιο θέμα δεν έθεσε ποτέ κανείς και ουδέποτε συζητήθηκε.

Σε ό,τι αφορά τις χθεσινές συνομιλίες των Πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας, Αλέξη Τσίπρα και Μπιναλί Γιλντιρίμ, στην Αθήνα, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως «είναι σημαντικό το γεγονός ότι έγινε ουσιαστική συζήτηση για το Κυπριακό και πιο συγκεκριμένα για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων».

Σε σχέση με τις αναφορές του Τούρκου Πρωθυπουργού στο θέμα της Ευρωπαϊκής `Ενωσης, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως «διαφαίνεται ως μια πρώτη εκτίμηση ότι ο ρόλος της ΕΕ στο Κυπριακό προσεγγίζεται σε συνδυασμό με τα ευρωτουρκικά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά το κοινό έγγραφο που ετοιμάζει ο κ. `Ειντε, ο Κύπριος εκπρόσωπος είπε πως αναμένεται μέχρι την Τετάρτη να υποβληθεί το πρώτο προσχέδιο από πλευράς του Νορβηγού διπλωμάτη σε όλους τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη. «Θα τύχει αξιολόγησης και επεξεργασίας από τη δική μας πλευρά, έτσι ώστε να αποσταλούν τυχόν σχόλια στον κ. `Ειντε, και παράλληλα με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.