Τις εξωθεσμικές σχέσεις της Κυπριακής Νομικής Υπηρεσίας με τις ρωσικές αρχές που διέρρευσαν από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εισαγγελέως Ελένης Λοϊζίδου, ζήτησε την παύση της δημόσιας συζήτησης, ο Γενικός Εισαγγελέας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου ζήτησε τον τερματισμό της δημόσιας συζήτησης γύρω από τα διαρρεύσαντα emails της εισαγγελέως Ελένης Λοϊζίδου που αποκαλύπτουν εξωθεσμικές σχέσεις της Κυπριακής Νομικής Υπηρεσίας με τις ρωσικές αρχές.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης «απείλησε» με εφαρμογή του άρθρου 122 του Ποινικού Κώδικα (Κεφ. 154).

«Όποιος προβαίνει σε οποιαδήποτε πράξη η οποία είναι ενδεχόμενο να επηρεάσει οποιαδήποτε αστυνομική έρευνα που διεξάγεται με σκοπό την έναρξη δικαστικής διαδικασίας ή έρευνα που διεξάγεται με βάση τις διατάξεις οποιουδήποτε νόμου, είναι ένοχος πλημμελήματος και υπόκειται σε φυλάκιση τριών χρόνων», αναφέρει το άρθρο 122 του Ποινικού Κώδικα, που μεταφέρεται αυτούσιο σε γραπτή δήλωση του κ. Κώστα Κληρίδη.
Σύμφωνα με τον Κύπριο γενικό εισαγγελέα, «με δεδομένο ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο αστυνομική έρευνα σε σχέση με ενδεχόμενη υποκλοπή και ενδεχόμενη παράνομη δημοσιοποίηση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα η οποία διεξάγεται με βάση τον περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμο για το ενδεχόμενο διάπραξης πειθαρχικών αδικημάτων, έπεται ότι κατ’ εφαρμογή του Ποινικού Κώδικα δυνατόν να συνιστούν ποινικό αδίκημα οποιεσδήποτε πράξεις είναι ενδεχόμενο να επηρεάσουν με οποιονδήποτε τρόπο τις δύο αυτές διαδικασίες».

Ως εκ τούτου, καταλήγει ο κ. Κληρίδης στη δήλωσή του, τέτοιες πράξεις «θα πρέπει να αποφεύγονται».

Η «απειλή» του Γενικού Εισαγγελέα αφορά τόσο τα ΜΜΕ που αποκαλύπτουν τα mails της κας Λοίζίδου, όσο και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, που σε συνεντεύξεις του, ξεκαθάρισε ότι τα ΜΜΕ κάνουν τη δουλειά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν νομίζω ότι ευθύνεται ο αγγελιαφόρος», ανέφερε ο Κύπριος Πρόεδρος για τα ΜΜΕ, εξηγώντας τη θέση του πως «το γεγονός ότι δημοσιοποίησαν μόνο έγγραφα που άπτονται του δημόσιου συμφέροντος δείχνει ότι δεν είναι εκείνοι που προκάλεσαν το πρόβλημα. Το πρόβλημα το προκαλεί εκείνος ο οποίος επιπολαίως χρησιμοποιεί αντί τους κώδικες ασφαλείας προσωπικά emails και πέραν αυτού όσα αναφέρει και καταγράφει».