ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Άρχισαν τα όργανα στη Λευκωσία μετά την ομιλία Αναστασιάδη (βίντεο)

Άρχισαν τα όργανα στη Λευκωσία μετά την ομιλία Αναστασιάδη (βίντεο)

Ποικίλες αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα στη Λευκωσία προκάλεσε η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Το ΑΚΕΛ διαφώνησε σε μια σειρά ζητημάτων που ανέπτυξε ο Πρόεδρος, ενώ το ΔΗΚΟ στάθηκε κυρίως σε πράγματα που ο Νίκος Αναστασιάδης “παρέληψε” να αναφέρει στην ομιλία του.

Απάντηση στις επικρίσεις που διατύπωσε το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ ενάντια στην ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στην 73η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, δίνει από τη Νέα Υόρκη αρμόδια κυβερνητική πηγή

Σε σχέση με το κυπριακό το ΑΚΕΛ κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι απέφυγε να κατονομάσει τη συμφωνημένη βάση λύσης του κυπριακού.

“Συμμεριζόμαστε τον προβληματισμό του Προέδρου για την παρέλευση του χρόνου χωρίς λύση. Σημειώνουμε, όμως, ότι η πολιτική που ακολούθησε την περίοδο μετά το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά δεν αναδεικνύει αυτό τον προβληματισμό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του το ΔΗΚΟ υποστήριξε ότι η αναφορά του Προέδρου Αναστασιάδη σε λύση ευθυγραμμισμένη με την ιδιότητα της Κύπρου ως κράτους μέλους της ΕΕ, έρχεται σε αντίθεση με την αποδοχή του πλαισίου Γκουτέρες. Παρέλειψε επίσης να κάνει αναφορά στην τουρκική εισβολή και την εισβολή της Τουρκίας στην ΑΟΖ, υποστηρίζει το ΔΗΚΟ.

Σε μια πρώτη αντίδραση κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο πλαίσιο λύσης με την αφορά του στο πλαίσιο Γκουτέρες. Σε σχέση με την κατηγορία περί μη αναφοράς στην εισβολή, η Κυβέρνηση απαντά ότι ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στη διαιρεμένη πατρίδα και είπε ότι το κλειδί είναι στην Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.