ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ελεύθεροι οι Αιγύπτιοι ψαράδες που απήχθησαν από τους Τουρκοκυπρίους

Ελεύθεροι οι Αιγύπτιοι ψαράδες που απήχθησαν από τους Τουρκοκυπρίους

Αίσιο τέλος φαίνεται να είχε η περιπέτεια των 5 Αιγυπτίων ψαράδων οι οποίοι απήχθησαν από τους Τουρκοκυπρίους και κρατήθηκαν επί μία βδομάδα σε φυλακές του ψευδουκράτους.

Απέπλευσε το απόγευμα από το λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας το ψαροκάικο “Γεια σου καΐκι μου Άη Νικόλα”, μαζί με τους πέντε Αιγύπτιους ψαράδες που είχαν συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή από τις τουρκικές κατοχικές αρχές. Λεγόμενο “δικαστήριο” στην Κερύνεια διέταξε την απελευθέρωσή τους μετά την καταβολή χρηματικού προστίμου.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της εταιρείας “Τα Ψαροκάικα”, Άριστος Αριστείδου, ο ίδιος μετέβη σήμερα στα κατεχόμενα και κατέβαλε το χρηματικό πρόστιμο των 3,500 τουρκικών λιρών (500 ευρώ) για τον κάθε ένα από τους πέντε ψαράδες, ενώ μετά από διαβουλεύσεις με το “δικαστήριο”, έγινε αποδεκτό να παραληφθεί το σκάφος από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, με την επιφύλαξη καταβολής του όποιου χρηματικού προστίμου για το ίδιο το σκάφος, σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ο ίδιος ο κ.Αριστείδου επιστρέφει οδικώς από τα κατεχόμενα, ενώ οι πέντε ψαράδες πήραν τον δρόμο της επιστροφής με το ψαροκάικο, το οποίο αναμένεται το αργότερο μέχρι αύριο το μεσημέρι, στο παλιό λιμάνι της Λεμεσού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic το ψαροκάικο βρίσκεται τέσσερα ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Κερύνειας με κατεύθυνση τη Λεμεσό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.