ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ο Αναστασιάδης «λυπάται» που δεν πρόλαβαν να ξεπουλήσουν την Κύπρο μαζί με Κοτζιά

Ο Αναστασιάδης «λυπάται» που δεν πρόλαβαν να ξεπουλήσουν την Κύπρο μαζί με Κοτζιά

«Πλήγμα» για το Κυπριακό χαρακτηρίζουν κυπριακές κυβερνητικές πηγές την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή» Κύπρου στην ηλεκτρονική της έκδοση, αναφέρουν ότι θεωρούν «πλήγμα» την παραίτηση του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών και εντοπίζουν ως προς το Κυπριακό «την ανάγκη στο ζήτημα να συνεχίσει απρόσκοπτα η μέχρι σήμερα ενασχόληση και κοινή πορεία». Πάντως, σημειώνεται πως το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών ανέλαβε ο ίδιος ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι ο μέχρι πρότινος ΥΠΕΞ «είχε καταφέρει όχι μόνο ν’ αναπτύξει ένα πολύ ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας με τους ομολόγους του, αλλά και να πρωτοστατεί, λόγω των εξελίξεων στο Κυπριακό, μέχρι και το Κρανς Μοντάνα».

Στο ίδιο δημοσίευμα καταγράφεται πως υπάρχει και η ανάγνωση οτι «η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος ξεπερνά τα πρόσωπα και πως οι σχέσεις δεν δύνανται να αλλοιωθούν με την όποια αλλαγή προσώπων σε θεσμικές θέσεις».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε τη λύπη του για την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για την παραίτηση του φίλου ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, τον οποίο και ευχαριστώ για την αγαστή, εξαίρετη συνεργασία. Μπροστά στις προκλήσεις που οι δύο χώρες μας αντιμετωπίζουν, προσβλέπουμε στη συνέχιση της στενής συνεργασίας με την Ελληνική Κυβέρνηση», έγραψε στο Twitter.

Νωρίτερα, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε ευχαριστήσει τον κ. Κοτζιά για τη συνεργασία στην επίλυση του Κυπριακού.

«Ευχαριστώ θερμά τον φίλο Νίκο Κοτζιά για την πολύτιμη και αγαστή συνεργασία τόσο στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του κυπριακού όσο και στις κοινές πρωτοβουλίες σε διεθνές, ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο», ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.