Κατεχόμενα: Ουρές για ένα σακί πατάτες

Κατεχόμενα: Ουρές για ένα σακί πατάτες

Η «κρίση των πατατών», όπως είχε ονομασθεί λόγω της έλλειψης του είδους στα κατεχόμενα, λύθηκε τελικά με την εισαγωγή από το «συμβούλιο αγροτικών προϊόντων», φτηνών πατατών από την Τουρκία με τους Τουρκοκύπριους να σχηματίζουν ουρές έξω από τις αποθήκες για να πάρουν μια σακούλα 10 κιλών προς 3,8 τουρκικές λίρες το κιλό ( περίπου 57 λεπτά).

Το θέμα είναι πρωτοσέλιδο σήμερα με αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, στον τουρκοκυπριακό Τύπο. Η Κίπρις γράφει ότι σε δύο μέρες πωλήθηκαν 25 τόνοι πατατών από τις αποθήκες του «συμβουλίου αγροτικών προϊόντων» σε Λευκωσία και Αμμόχωστο. Σύμφωνα με τον «πρόεδρο» του «συμβουλίου», άλλοι 75 τόνοι πατάτες θα έρθουν από την Τουρκία αφού η συνολική παραγγελία που έκαναν ήταν 100 τόνοι.

Για πρώτη φορά το είδαμε αυτό, ουρά για να αγοράσει ο κόσμος πατάτες, κι αυτό στη δική σας «διακυβέρνηση», δήλωσε σήμερα κατά τη συζήτηση για την έγκριση του προϋπολογισμού του «υπουργείου γεωργίας», ο «βουλευτής» της αντιπολίτευσης, του ΚΕΕ (Κόμμα Εθνικής Ενότητας) και γεωργός ο ίδιος, Ναζίμ Τσιαβούσογλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επικρίσεις έναντι της εισαγωγής πατατών από την Τουρκία αφορούν την εγχώρια παραγωγή που είναι περιορισμένη και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού και του τουρισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.