ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βρετανικά βασανιστήρια στην Κύπρο: Αγγλικό δικαστήριο απέρριψε αίτημα αγωνιστών της ΕΟΚΑ

Βρετανικά βασανιστήρια στην Κύπρο: Αγγλικό δικαστήριο απέρριψε αίτημα αγωνιστών της ΕΟΚΑ

Αρνητική τροπή έλαβε για 34 αγωνιστές της ΕΟΚΑ η δικαστική διεκδίκηση αποζημίωσης από τη βρετανική κυβέρνηση για τον βασανισμό τους κατά τον απελευθερωτικό αγώνα 1955-59.

Όπως έγινε γνωστό, το Εφετείο του Λονδίνου ανέτρεψε προηγούμενη απόφαση κατωτέρου δικαστηρίου, με την οποία είχε γίνει δεκτό το αίτημα των Κυπρίων εναγόντων, η εκδίκαση του αιτήματος αποζημίωσης γίνει με βάση το αγγλικό δίκαιο, καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης των αδικημάτων δεν υπήρχε το Κυπριακό κράτος.

Η εφαρμογή του αγγλικού δικαίου, στην προκειμένη περίπτωση, αντί του κυπριακού, αποτελεί επιδίωξη των δικηγόρων των 34 βετεράνων αγωνιστών γιατί ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων κάτω από το βρετανικό δίκαιο είναι μεγαλύτερος.

Το τριμελές Εφετείο του Λονδίνου αποφάσισε ότι το θέμα της παραγραφής θα κριθεί με βάση αμφότερα τα εθνικά δίκαια. Ο δικηγόρος των εναγόντων αγωνιστών δήλωσε ότι η απόφαση του Εφετείου αφορά ένα καίριο τεχνικό νομικό σημείο, αλλά όχι την ουσία της αγωγής.

Δήλωσε επίσης ότι έχει κατατεθεί αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου κατά της ανατρεπτικής απόφασης του Εφετείου, και η απόφαση αναμένεται στα τέλη του τρέχοντος μήνα ή στις αρχές Φεβρουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.