ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κύπρος: Αποθηκεύουν προμήθειες στις Βάσεις για το Brexit

Κύπρος: Αποθηκεύουν προμήθειες στις Βάσεις για το Brexit

Οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, όπως και οι στρατιωτικές βάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στο Γιβραλτάρ και στα νησιά Φώκλαντ, έχουν αυξήσει την αποθήκευση τροφίμων, καυσίμων και πυρομαχικών ώστε να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενες ελλείψεις για το στράτευμα σε περίπτωση ενός άτακτου Brexit.

Αυτό αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ του το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, που προσθέτει ότι ανάλογα μέτρα λαμβάνονται και σε στρατιωτικές βάσεις επί βρετανικού εδάφους.

Όπως αναφέρεται, βασικός σκοπός των προετοιμασιών είναι να εξασφαλιστεί η επάρκεια προμηθειών για τις ένοπλες δυνάμεις σε περίπτωση που οι εισαγωγές και οι εξαγωγές καταστούν πιο δύσκολες, λόγω της αναταραχής που θα μπορούσε να συνοδεύσει ένα «no deal».

Οι πληροφορίες του Sky News αναφέρουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν δαπανήσει τουλάχιστον 23 εκατομμύρια λίρες για «προκαταβολικές αγορές» προμηθειών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι είναι συνήθης πρακτική ο καταρτισμός σχεδίων αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. «Είναι απολύτως σωστό η κυβέρνηση να διασφαλίζει ότι είμαστε προετοιμασμένοι και με επαρκείς πόρους για μια σειρά σεναρίων όταν φύγουμε από την ΕΕ», προσθέτει η ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.