ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κυπριακό: Διεξοδική συζήτηση συγκλίσεων και διαφορών θα ζητήσει ο Ν. Αναστασιάδης από τον Μ. Ακιντζί

Κυπριακό: Διεξοδική συζήτηση συγκλίσεων και διαφορών θα ζητήσει ο Ν. Αναστασιάδης από τον Μ. Ακιντζί

Ο Νίκος Αναστασιάδης προτίθεται να ζητήσει από τον Μουσταφά Ακιντζί να συζητήσουν εκ νέου συγκλίσεις και διαφορές για την επίλυση του Κυπριακού.

Την εισήγηση για καταρτισμό τριπτύχου που θα περιέχει τις συγκλίσεις, τις συναντιλήψεις και τις διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών στο Κυπριακό αναμένεται να επαναφέρει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά την επικείμενη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κυβερνητικές πηγές επισήμαναν στο Πρακτορείο, την ανάγκη για προετοιμασία του τριπτύχου, φέρνοντας ως παράδειγμα την επιμονή της τουρκικής πλευράς για μια θετική ψήφο σε κάθε απόφαση της ομόσπονδης κυβέρνησης του μελλοντικού κράτους. Όπως αναφέρθηκε, κάτι τέτοιο δεν περιλαμβανόταν στις αρχικές συγκλίσεις, αλλά είναι κάτι που αιφνιδίως έθεσε ο κ. Ακιντζί στη Γενεύη. Για αυτό τον λόγο πρέπει «να βάλουμε κάτω τις συγκλίσεις, να κάνουμε ένα τρίπτυχο και να καθίσουμε να συζητήσουμε συστηματικά» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Χαρακτήρισαν παράλληλα άτυπη και όχι κοινωνικής φύσεως τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, στην οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί θα μπορούν να συζητήσουν ελεύθερα για όλα τα θέματα.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να ζητήσει από την τουρκική πλευρά να καταθέσει γραπτώς τις θέσεις της για τις έξι παραμέτρους του πλαισίου Γκουτέρες, σε ένα κείμενο που θα τελεί υπό την αίρεση συμφωνίας.

Όσον αφορά την πρωτοβουλία για τη συνάντηση, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αυτή ανήκει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος τηλεφώνησε στον κ. Ακιντζί για τη διευθέτηση. Για την εμπλοκή των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρθηκε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ είναι ενήμερη για τη συνάντηση, καθώς ο Πρόεδρος μίλησε μαζί της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν επιδιώκουμε να κάνουμε κάτι έξω από τα Ηνωμένα Έθνη» αλλά η συνάντηση θα γίνει σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη και την κ. Σπέχαρ, επισημάνθηκε. Τέλος, αναφέρθηκε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η συνάντηση να διεξαχθεί στην οικία της κ. Σπέχαρ, στην προστατευμένη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.