Εδώ που φτάσαμε ή τα μπλόκα θα «σπάσουν» ή η κυβέρνηση…

Κύπρος: «Πρωτόκολλα» συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους

Κύπρος: «Πρωτόκολλα» συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους

Δύο παράνομα «πρωτόκολλα» συνεργασίας για την πρόληψη των εγκλημάτων και διακρίβωση επικίνδυνων προσώπων κατά την είσοδο/έξοδο από το ψευδοκράτος και για τη συνεργασία στη φύλαξη των ακτογραμμών υπέγραψαν η Τουρκία και το ψευδοκράτος.

Τα «πρωτόκολλα» υπεγράφησαν στο πλαίσιο της παράνομης επίσκεψης που πραγματοποιεί στα κατεχόμενα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ο οποίος είχε συνάντηση το πρωί με την λεγόμενη «υπουργό εσωτερικών», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς και αργότερα με τον «πρωθυπουργό», Τουφάν Ερχιουρμάν.

Η συνεργασία είναι σημαντική μεταξύ «γειτονικών χωρών» ανέφερε η «υπουργός εσωτερικών» Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς λέγοντας ότι σημασία έχουν αυτά τα «πρωτόκολλα» και όσον αφορά τη ροή πληροφοριών και τον αγώνα ενάντια στο έγκλημα και την παράνομη μετανάστευση. Πρόκειται για τεχνική και διοικητική συνεργασία, πρόσθεσε.

Το «πρωτόκολλο» για την συνεργασία όσον αφορά τη φύλαξη των ακτογραμμών, όπως αναφέρεται, διευρύνει την υφιστάμενη συνεργασία σε θέματα επιχειρήσεων, παρακολούθησης, τεχνικής φύσεως, προσωπικού, εκπαίδευσης, ελέγχου και συστημάτων επικοινωνιών (MEBS). Πρόκειται για συμφωνία που προχωρεί ένα βήμα παραπέρα, σημειώνεται, τις συμφωνίες για την έρευνα και διάσωση στη θάλασσα το 1996 και τη συνεργασία της ακτοφυλακής του 2002.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.