Η Κύπρος επιβεβαίωσε μετά από ημέρες αφωνίας το νέο «Αττίλα»: «Χάσαμε έδαφος»!

Η Κύπρος επιβεβαίωσε μετά από ημέρες αφωνίας το νέο «Αττίλα»: «Χάσαμε έδαφος»!

Η Κύπρος επιβεβαίωσε μετά από ημέρες αφωνίας τον νέο «Αττίλα» και ότι έχασε έδαφος μετά τη νέα επέκταση των τουρκικών θέσεών στην περιοχή των Στροβιλιών, στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι στην κίνηση αυτή προέβη ο τουρκικός κατοχικός Στρατός, παραβιάζοντας εκ νέου το status quo στην περιοχή.

Από προχθές το pronews.gr είχε ενημερώσει για την εχθρική αυτή ενέργεια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε ότι οι «αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας αντιμετωπίζουν, σε συνεννόηση με τα Ηνωμένα Έθνη, το ζήτημα που προέκυψε με τη νέα πρόκληση του κατοχικού καθεστώτος». Απαντώντας σε ερώτηση πόσο σοβαρό είναι το επεισόδιο, ο κ. Προδρόμου είπε ότι μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αποτιμηθεί συνολικά η κατάσταση. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, η κυβέρνηση δεν προβαίνει σε κάποια συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Δηλαδή στην Κύπρο κάνουν πως… κοιμούνται εφαρμόζοντας το γνωστό «δόγμα» αντιμετώπισης ληστών του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Τι έχει συμβεί;

Οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις προωθήθηκαν αιφνιδιαστικά στην περιοχή των Στροβιλιών, κατέλαβαν κυπριακό έδαφος, εγκλωβίζοντας σ’ αυτό κι άλλους Ελληνοκύπριους.

Πρόκειται για επιβολή νέων τετελεσμένων επί του εδάφους που γίνεται γνωστή 10 ημέρες μετά την τουρκική επιθετική ενέργεια! Γιατί το κρύψανε; Ποια ΜΟΕ συζητάμε;

Πρόκειται για μια τουρκική επιθετική ενέργεια που «εμπλουτίζει» τους τρόπους προώθησης και επιβολής τετελεσμένων από πλευράς Αγκυρας.

Η κίνηση αυτή γίνεται την ώρα που απειλούνται τουρκικά τετελεσμένα στη θάλασσα και δείχνει να αποτελεί προειδοποιητική βολή τις παραμονές εξελίξεων τόσο στα ενεργειακά όσο -ενδεχομένως- και στο Κυπριακό.

Όπως έγραψε ο «Φιλελεύθερος» το περασμένο Σάββατο (Ανδρούλα Ταραμουντά) οι Τούρκοι «απέκλεισαν με βαρέλια, κάγκελα και αλυσίδες την περιοχή στην οποία διαμένουν τρεις οικογένειες σε τρεις κατοικίες».

Πρόκειται για περιοχή που συνορεύει με τις βρετανικές βάσεις, αλλά είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σημειώνεται συναφώς πως το 2000 ο τουρκικός κατοχικός στρατός είχε προβεί στην πρώτη κίνηση στα Στροβίλια με προώθηση δυνάμεων.

Ο οικισμός, ωστόσο, δεν είχε επηρεαστεί. Τώρα, έχουν περιλάβει τα σπίτια στην κατεχόμενη περιοχή και υποδείχθηκε στους κατοίκους να ζητούν άδεια για τις μετακινήσεις τους αποκαλύπτει ο Kώστας Βενιζέλος.

Σύμφωνα με την τουρκική αξίωση, μόνο με άδεια θα διακινούνται εφεξής προς τις ελεύθερες περιοχές, ενώ στα κατεχόμενα θα λειτουργούν ως «υπήκοοι» του ψευδοκράτους.

Μετά, βέβαια, που θα γίνουν οι «αναγκαίες διαδικασίες».

Το ωραίο είναι ότι μόλις χθες η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, ΟΥΝΦΙΚΥΠ, επιβεβαίωσε την προώθηση τουρκικών κατοχικών δυνάμεων και την κατάληψη κυπριακού εδάφους στην περιοχή των Στροβιλιών λέγοντας πώς η κυπριακή κυβέρνηση και η ίδια προχωρά σε …διαβήματα!

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως “γνωρίζει για την “ένταση” που υπάρχει στην περιοχή των Στροβιλιών και μέλη της βρίσκονται σε επαφή για αυτό το θέμα και με τις δυο πλευρές, ώστε να υπάρξει μείωση της έντασης” δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, ερωτηθείς σε σχέση με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για προώθηση των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στην περιοχή των Στροβιλιών.

«Εχουμε γνώση της συνεχιζόμενης αυτής κατάστασης και την παρακολουθούμε. Βρισκόμαστε σε επαφή και με τις δυο πλευρές για να δούμε γιατί υπάρχει ένταση και για μείωσή της», ήταν το σχόλιο του κ. Σιντίκ, ο οποίος δεν θέλησε να αναφέρει οτιδήποτε άλλο για το θέμα αυτό. Γιατί άραγε;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.