Λευκωσία: Πλήρως αβάσιμοι οι τουρκικοί ισχυρισμοί περί δήθεν λαθρεμπορίου στα Στροβίλια

Λευκωσία: Πλήρως αβάσιμοι  οι τουρκικοί ισχυρισμοί περί δήθεν λαθρεμπορίου στα Στροβίλια

Ατεκμηρίωτους χαρακτηρίζει το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών ισχυρισμούς του τουρκικού στρατού για δήθεν φαινόμενα λαθρεμπορίου στην περιοχή Στροβίλια.

Με την επίκληση αυτών των ατεκμηρίωτων ισχυρισμών, αναφέρει το κυπριακό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωση του, ο τουρκικός στρατός τοποθέτησε σε αγροτικό δρόμο κιγκλιδώματα, παρεμποδίζοντας τη διέλευση των κατοίκων από το συγκεκριμένο δρόμο, τον οποίο οι τελευταίοι χρησιμοποιούν για πρόσβαση στις καλλιέργειες τους.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο κατοχικός στρατός ενημέρωσε τους Ελληνοκύπριους κατοίκους των Στροβιλιών ότι πλέον θα ισχύουν νέες «διαδικασίες» κατά την έξοδο τους από τα Στροβίλια προς τις Βρετανικές Βάσεις και παράλληλα ξεκίνησε να διενεργεί ελέγχους σε όσους επισκέπτονται την περιοχή των Στροβιλιών, περιλαμβανομένων και των μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ, σε σημείο που εφάπτεται του ορίου των Βρετανικών Βάσεων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τονίζεται στην ανακοίνωση, από την πρώτη στιγμή, προέβη σε σχετικά διαβήματα προς την Ειρηνευτική Δύναμη στην Κύπρο, προς τη Γραμματεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη όπως επίσης προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών έχει, μετά από σχετική διερεύνηση, «καταγράψει επισήμως ότι οι πρόσφατες ενέργειες του κατοχικού στρατού αποτελούν νέες παραβιάσεις του στρατιωτικού status quo στην περιοχή και προβαίνει σε σχετικά διαβήματα προς τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις».

Η κυπριακή κυβέρνηση, προστίθεται, παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση και συνεργασία με την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, η οποία εργάζεται προς την κατεύθυνση της άρσης των παραβιάσεων με στόχο την πλήρη αποκατάσταση του status quo στην περιοχή

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.