ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κυπριακά διαβατήρια θέλουν να αποκτήσουν παιδιά Τούρκων εποίκων

Κυπριακά διαβατήρια θέλουν να αποκτήσουν παιδιά Τούρκων εποίκων

Γόνοι Τούρκων εποίκων θα κινηθούν νομικά για την απόκτηση κυπριακών διαβατηρίων.

Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί η πρώτη ομαδική αγωγή σε δικαστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα αφορά την απόκτηση διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας από παιδιά μεικτών γάμων – κυρίως Τουρκοκυπρίων με Τούρκους έποικους – ανέφερε ο Τουρκοκύπριος συνδικαλιστής εκπαιδευτικός Σενέρ Ελτζίλ, λέγοντας ότι υπάρχουν υποθέσεις που δεν μπορούν να λυθούν με εξωδικαστική συμφωνία, καθώς πρόκειται για περιπτώσεις ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και εμπεριέχουν πολιτική χροιά.

Ο Ελτζίλ, σημείωσε πως μέχρι σήμερα μόνο μία υπόθεση βρέθηκε ενώπιον του ΕΔΑΔ και ολοκληρώθηκε αρνητικά, αφού το Δικαστήριο δεν πρόκειται να εξετάσει τέτοιες υποθέσεις εάν δεν εξαντληθούν τα εσωτερικά ένδικα μέσα. Όσον αφορά τα εσωτερικά ένδικα μέσα, είπε, η ελληνοκυπριακή διοίκηση – όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία – μέσω εξωδικαστικών οδών κατόρθωσε να αποσύρει από τα δικαστήρια κάποιες υποθέσεις.

Ο Σενέρ Ελτζίλ είπε ότι στην τουρκοκυπριακή κοινότητα υπάρχει παραπληροφόρηση για το δικαίωμα απόκτησης διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας και των εμποδίων που υπάρχουν και κάλεσε όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της τουρκοκυπριακής συνδικαλιστικής οργάνωσης των καθηγητών και του ειδικού γραφείου που έχει δημιουργηθεί από κοινού με την συντεχνία των δασκάλων πέρυσι, για να βοηθηθούν αυτές οι περιπτώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμους του γάμους Τουρκοκυπρίων με Τούρκους εποίκους, καθώς οι έποικοι έχουν εισέλθει παράνομα στη Κύπρο και ο εποικισμός αποτελεί έγκλημα πολέμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.