ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άνοιξαν πυρ τα τουρκικά πολεμικά πλοία έξω από την Κύπρο: Εν αναμονή της ανακοίνωσης της Εxxon Mobil

Άνοιξαν πυρ τα τουρκικά πολεμικά πλοία έξω από την Κύπρο: Εν αναμονή της ανακοίνωσης της Εxxon Mobil

Oι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον στόχων στα ανοιχτά του Κόλπου του Ξηρού στην Κύπρο, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» και εντελώς «τυχαία» σήμερα που η Exxon Mobil θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων στον «Γλαύκο» στο βυθοτεμάχιο 10

Τα τουρκικά πολεμικά πλοία πέρασαν χθες το βράδυ τα Στενά του Βοσπόρου για να λάβουν μέρος στην σημερινή αποστολή στα ανοιχτά του κόλπου του Ξηρού ενώ τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ζωντανά τις βολές.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για προβολή ισχύος του τουρκικού Ναυτικού καθώς η Άκγυρα έχει δηλώσει ότι σύντομα θα ξεκινήσει γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Κατά το χθεσινό σκέλος της άσκησης εκτοξεύτηκαν από φρεγάτες drones Σισμέκ 1 που έχουν ταχύτητα 720 χλμ την ώρα και μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για 45 λεπτά. Τα Σιμσέκ 1 χτύπησαν υποβρύχια που με βάση το σενάριο ήταν υποβρύχια τρομοκρατών . Επίσης ελικόπτερα του στρατού ξηράς απογειώθηκαν από το Ντάλαμαν και προσγειώθηκαν πάνω σε φρεγάτες.

Στο μεταξύ τουρκικές ιστοσελίδες, παραδέχονται ότι o χάρτης του τουρκικού υπουργείου Άμυνας που δείχνει την Κύπρο τουρκική αποτελεί μήνυμα της Τουρκίας προς Έλληνες και Ελληνοκύπριους.

https://twitter.com/NavalNews/status/1100787032283062273


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.