Η Λευκωσία χαιρετίζει τη συμφωνία Κατρούγκαλου – Τσαβούσογλου: «Eίναι προς την ορθή κατεύθυνση»

Η Λευκωσία χαιρετίζει τη συμφωνία Κατρούγκαλου – Τσαβούσογλου: «Eίναι προς την ορθή κατεύθυνση»

Σημαντική εξέλιξη και προς την ορθή κατεύθυνση είναι το γεγονός ότι οι υπουργοί εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας , συμφώνησαν την έναρξη διαβουλεύσεων στις 12 Απριλίου, στην Αθήνα, για τη διεθνή διάσταση του Κυπριακού, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης ενημερώθηκε από τον κ. Κατρούγκαλο και «θεωρούμε σημαντικό ότι συμφωνήθηκε ότι η επόμενη συνάντηση που θα γίνει στην Αθήνα στις 12 Απριλίου σε επίπεδο Τούρκου Υφυπουργού Εξωτερικών και Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, οι πολιτικές διαβουλεύσεις και το γεγονός ότι θα αρχίσει η συζήτηση για τη διεθνή διάσταση του Κυπριακού είναι μια σημαντική εξέλιξη».

Είναι μια εξέλιξη προς την ορθή κατεύθυνση, «όπως και κάποια συμβολικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία τα οποία θεωρούμε ότι δύναται να βοηθήσουν στην ύπαρξη του κατάλληλου κλίματος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ερώτηση για την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε με το λεκτικό συνέντευξης του κ. Κατρούγκαλου στο Anadolu ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «νομίζω ότι έδωσε διευκρινίσεις ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.