ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ν.Αναστασιάδης: «Πρέπει να γίνει συνειδητό ότι κοινός στόχος είναι η απαλλαγή από την κατοχή και η επανένωση του τόπου»

Ν.Αναστασιάδης: «Πρέπει να γίνει συνειδητό ότι κοινός στόχος είναι η απαλλαγή από την κατοχή και η επανένωση του τόπου»

Ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε σήμερα ότι το πιο σημαντικό δίδαγμα από τον αγώνα του 1821 αλλά και του 1955 είναι η ενότητα, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να γίνει συνειδητό από όλους ότι κοινός στόχος είναι η απαλλαγή από την κατοχή και η επανένωση του τόπου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι καλά γνωστό πως «δεν είναι οι μεταξύ μας διαφορές που απέτρεψαν τη λύση του Κυπριακού, αλλά οι αδιάλλακτες τουρκικές θέσεις που, δυστυχώς, επαναλαμβάνονται εδώ και 45 ολόκληρα χρόνια, αμέσως μετά την εισβολή και την κατοχή».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απαντούσε σε ερωτήσεις εξερχόμενος από τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στη Λευκωσία, μετά την τέλεση της πανηγυρικής δοξολογίας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σε ερώτηση για το μήνυμα της Ημέρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι είναι «μια μέρα που υπενθυμίζει ότι λαοί που μένουν πιστοί στις αρχές, στις αξίες, στις παραδόσεις, στον πολιτισμό τους και ανεξάρτητα κάτω από ποιές συνθήκες διαβιούν, πενίας, μπορούν ενωμένοι να επιτύχουν αυτό που αποτελεί σήμερα τη σύγχρονη Ελλάδα».

Ερωτηθείς πόσο αναγκαία είναι αυτή η ενότητα τώρα για την Κυπριακή Δημοκρατία, υπό το φως των κρίσιμων στιγμών που διάγουμε και ενόψει και της συνάντησης Ελλάδας – Τουρκίας στις 12 Απριλίου και της υποβολής της έκθεσης της κ. Λουτ στις 15 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι «δεν υπάρχει αγώνας που να επιτύχει όταν εκείνοι που θα πρέπει να τον δώσουν είναι διαιρεμένοι».

«Συνεπώς το πιο σημαντικό αλλά και το δίδαγμα μέσα τόσο από τον αγώνα του ‘21 αλλά και του ‘55 είναι η ενότητα», είπε.

Συνεπώς, πρόσθεσε, «αυτό που θα πρέπει επιτέλους να γίνει συνειδητό από όλους μας είναι πως από την ώρα που κοινός στόχος είναι η απαλλαγή από την κατοχή, κοινός στόχος είναι η επανένωση αυτού του τόπου – αλλά με βάση κάποιες αρχές, μιας λύσης που θα είναι λειτουργική, θα είναι βιώσιμη, θα δημιουργεί ένα κράτος ανεξάρτητο, κυρίαρχο, μακράν των οποιωνδήποτε επιρροών, ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος – τότε δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να υπάρχουν διαφωνίες ή να μην ομονοούμε και ως προς τους τρόπους επίτευξης αυτού του στόχου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κύπριος Πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι «είναι καλά γνωστό, βεβαίως, ότι δεν είναι οι μεταξύ μας διαφορές που απέτρεψαν τη λύση του Κυπριακού, αλλά οι αδιάλλακτες τουρκικές θέσεις που, δυστυχώς, επαναλαμβάνονται εδώ και 45 ολόκληρα χρόνια, αμέσως μετά την εισβολή και την κατοχή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.