ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βίντεο: Κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης Κύπρου-Γαλλίας με φρεγάτες και ελικόπτερα

Βίντεο: Κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης  Κύπρου-Γαλλίας με φρεγάτες και ελικόπτερα

Με τα βλέμματα “στραμμένα” στην Κυπριακή ΑΟΖ και τα πλούσια κοιτάσματα, οι χώρες με ζωτικά συμφέροντα όπως ΗΠΑ αλλά και Γαλλία προσπαθούν να δημιουργήσουν μια κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη αυτή περιοχή.

Έτσι, για ακόμα μια φορά οι γαλλικές και κυπριακές δυνάμεις προχώρησαν στην εκτέλεση άσκησης Έρευνας και Διάσωσης σε θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου, στέλνοντας “μήνυμα” στις αποσταθεροποιητικές δυνάμεις της περιοχής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, συγκεκριμένα στην άσκηση συμμετείχαν το ΠΠ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ, ΠΠ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, και ΠΠ ΤΣΟΜΑΚΗΣ της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ, Ε/Π AW139 της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, η Γαλλική Φρεγάτα «FORBIN» με το οργανικό της Ε/Π, καθώς και εξειδικευμένοι νοσηλευτές της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Τον επιχειρησιακό έλεγχο και το συντονισμό των Α/Ν Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ναυτικό.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα» και ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Η εν λόγω άσκηση αποτελεί τη δεύτερη συνεργασία εντός του 2019 και εκτελείται επ’ευκαιρία της παρουσίας στην Κύπρο του γαλλικού Αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle».

Επιπλέον, στο πλαίσιο σχεδίασης και προετοιμασίας της άσκησης, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές επισκέψεις τόσο στα Γαλλικά πλοία, όσο και στο ΚΣΕΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συνεργασία σε θέματα Ε-Δ μεταξύ των δυνάμεων της ΚΔ και αεροναυτικών δυνάμεων της Γαλλίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αν. Μεσογείου είναι μακροχρόνια και έχει συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του συστήματος Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας.’

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.