ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ευρωεκλογές 2019: Δημοσκόπηση δείχνει πρώτο κόμμα στην Κύπρο τον ΔΗΣΥ

Ευρωεκλογές 2019: Δημοσκόπηση δείχνει πρώτο κόμμα στην Κύπρο τον ΔΗΣΥ

Πρώτο κόμμα θα είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ), στη Κύπρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε χθες στο ΡΙΚ , για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαίου.

Ο ΔΗΣΥ συγκεντρώνει ποσοστό 18,5% και ακολουθεί το ΑΚΕΛ με ποσοστό 14%. Το ΔΗΚΟ βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 9%. Ακολουθούν το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ με 4% και ακριβώς το ίδιο ποσοστό λαμβάνει το ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου). Ο συνασπισμός Κινήματος Οικολόγων-Συμμαχίας Πολιτών εξασφαλίζει ποσοστό 3%. και η Δημοκρατική Παράταξη Πρώτη 1%. Ποσοστό 0,5% εξασφαλίζει ο τουρκοκυπριακός συνδυασμός Γιασεμί του δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ, ενώ 0,5% εξασφαλίζει και το Κόμμα για τα Ζώα. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 16%, ενώ η αποχή φτάνει στο 15,5%.

Το 7% των ερωτηθέντων επέλεξαν να μην απαντήσουν τι θα ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές, ενώ τα λευκά/άκυρα ανέρχονται στο 1%. Πρόθεση συμμετοχής στις εκλογές εξέφρασε το 63% των ερωτηθέντων, το οποίο απάντησε πως μάλλον ή σίγουρα θα ψηφίσει, ενώ το 42% απάντησε πως ενδιαφέρεται για τις ευρωεκλογές. Με βάση τη δημοσκόπηση ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ εξασφαλίζουν δύο έδρες, και μία έδρα το ΔΗΚΟ. Μάχη για την 6η έδρα θα δώσουν η ΕΔΕΚ και το ΕΛΑΜ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δημοσκόπηση ανέδειξε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία σε σχέση με τις απόψεις των ερωτηθέντων. Συγκεκριμένα, ποσοστό 58% θεωρεί πως τα πράγματα στην Κύπρο οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση, το 38% αισθάνεται απογοήτευση, 24% ανησυχία ή/και άγχος και το 12% οργή ή/και αγανάκτηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.