ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

ΑΟΖ Κύπρου: Το Πεκίνο στο πλευρό της Λευκωσίας

ΑΟΖ Κύπρου: Το Πεκίνο στο πλευρό της Λευκωσίας

Μια ακόμα πολύ σημαντική διπλωματική στήριξη ήρθε για την Κύπρο στο θέμα της ΑΟΖ, καθώς και η Κίνα φαίνεται να βρίσκεται στο πλευρό της απέναντι στην Τουρκία.

Σε δήλωσή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Huang Xingyuan, είπε ότι η χώρα του παρακολουθεί στενά τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πρόσθεσε ότι η Κίνα «κατανοεί και στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κύπρος για τη διασφάλιση της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας και καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να ασκήσουν αυτοσυγκράτηση και να τερματίσουν όλες τις ενέργειες που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση».

Ως μια υπεύθυνη και μεγάλη χώρα, πρόσθεσε, «η Κίνα παραμένει δεσμευμένη στην ειρήνη και ανάπτυξη στην περιοχή».

Ο Πρέσβης είπε ότι η Κίνα ελπίζει ότι «η Κύπρος και η Τουρκία θα αντιμετωπίσουν τις διαφορές μέσω ειρηνικών διαπραγματεύσεων και θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για την επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό».

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Κινέζου αξιωματούχου για την ΑΟΖ έχει τη σημασία της καθώς, το Πεκίνο βρίσκεται σε συνεχή ανταγωνισμό με τις γειτονικές χώρες σχετικά με τα κυριαρχικά δικαιώματα στη θάλασσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Philenews

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.