Στο «φως» νέες αποκαλύψεις για τον serial killer της Κύπρου – Σκότωσε τη Μαρικάρ ενώ έκαναν έρωτα

Στο «φως» νέες αποκαλύψεις για τον serial killer της Κύπρου – Σκότωσε τη Μαρικάρ ενώ έκαναν έρωτα

Συγκλονισμένη η Κύπρος παρακολουθεί τις δραματικές εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση του serial killer, του «Ορέστη» όπως έγινε γνωστός καθώς έτσι εμφανιζόταν μέσω Facebook στα θύματά του. Ο 35χρονος ίλαρχος Νίκος Μεταξάς άκουσε με σκυφτό κεφάλι και κλειστά μάτια το κατηγορητήριο. Ακούστηκε επτά φορές (μια για κάθε θύμα του) να λέει «παραδέχομαι».

Ο 35χρονος Μεταξάς δεν εκπροσωπείται από δικηγόρο. Είναι ο πρώτος κατηγορούμενος στα κυπριακά δικαστικά χρονικά που είναι αντιμέτωπος με 7 φορές ισόβια. Μέχρι σήμερα, η μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε σε κατηγορούμενους ήταν πέντε φορές ισόβια στους δράστες του πενταπλού φονικού στην Αγία Νάπα.

Η δίκη του serial killer της Κύπρου θα είναι εξπρές, αφού η ποινή του αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ώρες.

Τα έξι θύματα στραγγαλίστηκαν από τον serial killer, ενώ η 30χρονη από το Νεπάλ έχασε τη ζωή της εξαιτίας βαρύτατων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

Ο Μεταξάς οδηγήθηκε σήμερα (24.06.2019) ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου στη Λευκωσία για να του απαγγελθούν κατηγορίες που αφορούν στους επτά φόνους που διέπραξε, πέντε γυναικών και δύο παιδιών, καθώς και κατηγορίες απαγωγής. Αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για βιασμό, παρέμβαση στη διαδικασία της έρευνας και προσπάθεια καταστροφής τεκμηρίων. Μέχρι στιγμής δεν έχει παραδεχθεί την κατηγορία για βιασμό.

Μεταξάς: Έτσι τις σκότωσε
Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Μεταξάς υποστήριξε ότι λόγω της κατάσταση της μικρής Έλενα, πίστευε πως η μητέρα της, Λίβια Μπρουνέα, την εξέδιδε και του είχε γίνει εμμονή να τη σκοτώσει. «Όταν τη σκότωσε έβγαλε όλο το μίσος που έκρυβε μέσα του» ανέφερε η εισαγγελική αρχή. Αφού σκότωσε την άτυχη 36χρονη από τη Ρουμανία, κάθισε και κοιτούσε το άψυχο σώμα της, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε στο δωμάτιο όπου κοιμόταν η κόρη της και την έπνιξε!

«Έβαλα τη Λιβία κάτω και την έσφιγγα μέχρι να τη δω νεκρή. Την είδα επιτέλους νεκρή. Έπιασα τη με τα δυο μου χέρια βλέποντας την και την πίεζα στα δυο της πλευρά, την έσφιγγα μέχρι να πεθάνει. Έκατσα και κοιτούσα τη Λιβία νεκρή στο κρεβάτι της. Σκότωσα το μωρό με τον ίδιο τρόπο», έχει πει στην ομολογία του.

Ο Μεταξάς, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, σκότωσε τη Μαρικάρ ενώ έκαναν έρωτα γιατί «του ήρθαν αναμνήσεις από τη Λίβια». Ομολόγησε επίσης ότι οι δολοφονίες της Μαρί Ρόουζ και της κόρης της, Σιέρρα, ήταν προσχεδιασμένες. Ο Μεταξάς υποστήριξε πως όπως και με την 36χρονη Λίβια Μπρουνέα, πίστευε πως και η Μαρί Ρόουζ εξέδιδε την κόρη της!

«Στις 4/5 τις παρέλαβα. Τις μετέφερα στο σπίτι μου. Βάλαμε τη μικρή για ύπνο και της είπα ότι έχω λεφτά και θα την παντρευτώ όπως έλεγα και στη Λιβία. Είχα τα ίδια συναισθήματα με τη Λιβία ότι έχει παιδί που κακοποιείται από ανώμαλους. Τότε την άρπαξα και την έπνιξα. Μετά πήγα στη Σιέρρα και σκέφτηκα να τη σκοτώσω», έχει ομολογήσει στις αρχές ο Μεταξάς. Σύμφωνα όμως με τον εισαγγελέα, οι δυο γυναίκες ουδέποτε εξέδιδαν τα παιδιά τους και τα όσα ισχυρίζεται ο «Ορέστης» είναι ψέματα.

Περιγράφοντας τους ανακριτές τους φόνους της Μαρί Ρόουζ και της μικρής Σιέρρα, ο Μεταξάς έχει πει όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο: «Mετέβη και παρέλαβε τη Μαρί Ρόουζ και τη μικρή Σιέρρα. Ο κατηγορούμενος βγήκε στο πατάρι και κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης άκουσαν τη Σιέρρα να κλαίει. Ο κατηγορούμενος δήθεν αντιλήφθηκε ότι κάτι δε πήγαινε καλά. Ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να σκουντήσει τη μικρή για να ανοίξουν τα μάτια της. Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε σε υπεράνθρωπες προσπαθείς του και πως έκανε μαλάξεις για να επαναφέρει τη μικρή Σιέρα. Ταυτόχρονα η Ρόουζ φώναζε και της έλεγε «σταμάτα να φωνάζεις». «Δε θυμάμαι ποσό την κρατούσα από το λαιμό» είπε. Ξαφνικά είδα την Ρόουζ στο πάτωμα και προσπάθησα να τη επαναφέρω είπε στους ανακριτές. Σκέφτηκα τα παιδιά μου αν πήγαινα φυλακή. Σκέφτηκα αμέσως να εξαφανίσω τα πτώματα».

Αργότερα, όμως, ο Μεταξάς είχε δώσει κι άλλη εκδοχή για το φόνο της Μαρί Ρόουζ: «Της είπα ότι θέλω να κοιμάμαι με τη μικρή και αυτή είπε δεν έχει πρόβλημα. Επιβεβαιώθηκα ότι εξέδιδε τη μικρή και την άρπαξα και την έπνιξα. Μου ήρθε στο μυαλό η σφαγή των Ποντίων που οι μάνες σκότωναν τα παιδιά τους για να γλιτώσουν».

Σε ό,τι αφορά τη δολοφονία της Ασμίτα είπε ότι ενώ έκαναν έρωτα την κατέγραφε και εκείνη το αντιλήφθηκε και τον έφτυσε. «Τότε θύμωσα και θυμήθηκα τη Λιβία», είπε ο 35χρονος. Ακολούθως τη σκότωσε και την πέταξε στο πηγάδι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δάκρυα και η συγγνώμη του serial killer
Ο Μεταξάς απολογήθηκε με δάκρυα στα μάτια. «Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα. Δε μπορώ να πάρω το χρόνο πίσω. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Δε θα ζημιώσω άλλο την Κυπριακή Δημοκρατία. Θα βοηθήσω στη διαλεύκανση. Απολογούμαι στους συγγενείς των θυμάτων. Λυπάμαι για τους συγγενείς μου και τα παιδιά μου που δεν έφταιξαν σε τίποτα. Δε μπορώ να δώσω απάντηση γιατί έφτασα ως εδώ. Δεν βρήκα ξεκάθαρη απάντηση. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση επιστημόνων για μελέτη», είπε ο κατηγορούμενος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.