Διαψεύδει η Λευκωσία την παρουσία υποστηρικτικού πλοίου του «Γιαβούζ» στη Λεμεσό

Διαψεύδει η Λευκωσία την παρουσία υποστηρικτικού πλοίου του «Γιαβούζ» στη Λεμεσό

Η Κύπρια Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλείδου κλήθηκε να σχολιάσει σχετικά ρεπορτάζ περί παρουσίας πλοίων ολλανδικής εταιρείας, στο πλαίσιο των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η Κύπρια Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλείδου παρείχε διαβεβαιώσεις πως κανένα πλοίο που βρέθηκε στο λιμάνι και στη θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού, δεν έχει υποστηρικτικό ρόλο στις παράνομες ενέργειες του τουρκικού γεωτρύπανου “Γιαβούζ”.

Σε δηλώσεις της στη Λεμεσό, η κ. Πηλείδου κλήθηκε να σχολιάσει ρεπορτάζ του Sigmalive και του τηλεοπτικού σταθμού Sigma, περί παρουσίας, στη θαλάσσια περιοχή και στο λιμάνι της Λεμεσού, πλοίων της ολλανδικής εταιρείας “Vroon Offshore Services”, η οποία είχε συνάψει συμφωνία με την κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας (TPAO), στο πλαίσιο των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

“Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας”, τόνισε η Νατάσα Πηλείδου, υποδεικνύοντας ότι “εδώ και εβδομάδες, η συγκεκριμένη ολλανδική εταιρεία έχει δώσει γραπτώς διαβεβαιώσεις, στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας, ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί σε καμία παράνομη δραστηριότητα”.

Την ίδια ώρα κάλεσε τα ΜΜΕ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στο τι μεταδίδουν, αφού όπως είπε “η οποιαδήποτε προβολή των θεμάτων αυτών, όταν δεν γίνεται προσεκτικά, μόνο ζημιά κάνει στην Κύπρο”.

“Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας γιατί κανένα πλοίο δεν εμπλέκεται σε καμία παράνομη δραστηριότητα”, επανέλαβε η κ. Πηλείδου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείσα σχετικά, η Υφυπουργός σημείωσε ότι η απόφαση της ολλανδικής εταιρείας να απέχει από οποιανδήποτε παράνομη ενέργεια των Τούρκων, στέλνει μηνύματα σε όλους, ώστε να κάνουν διπλές σκέψεις για συμμετοχή τους στους παράνομους τουρκικούς σχεδιασμούς στην κυπριακή ΑΟΖ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.