ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επίθεση σε Κ.Μητσοτάκη από το ψευδοκράτος: «Ο Τούρκος στρατιώτης βρίσκεται στην Κύπρο – Να μην το ξεχνά ποτέ αυτό»!

Επίθεση σε Κ.Μητσοτάκη από το ψευδοκράτος: «Ο Τούρκος στρατιώτης βρίσκεται στην Κύπρο – Να μην το ξεχνά ποτέ αυτό»!

Σε εμπρηστικές και πρωτοφανείς στο μεγαλύτερο μέρος τους, δηλώσεις, κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ελλάδας προέβη πριν από λίγη ώρα ο λεγόμενος “αναπληρωτής πρωθυπουργός” και “υπουργός Εξωτερικών” του ψευδοκράτους Kudret Ozersay.

Αιτία για την έντονη τουρκική αντίδραση οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ο οποίος είπε ότι πρέπει να τερματιστεί η τουρκική κατοχή της βόρειας Κύπρου.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυτριάκος Μητσοτάκης έκανε μερικές ατυχείς δηλώσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψης στου στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης επίσκεψης ο Κ.Μητσοτάκης δήλωσε πως στρατηγικός στόχος της Ελλάδας είναι να τερματιστεί η αποκαλούμενη τουρκική κατοχή εκεί», είπε ο Özersay για να συνεχίσει:

«Αφού βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, τους συμβουλεύουμε να βάλουν στην άκρη τις ξεπερασμένες απόψεις τους το συντομότερο το δυνατό.

Ακόμη τους λέω, ότι ο λόγος για την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων ήταν το πραξικόπημα στο νησί στις 15 Ιουλίου του 1974 και η απόπειρα κατάληψής του από την Ελλάδα ως αποτέλεσμα αυτού. Του συνιστώ να μην το ξεχάσει ποτέ αυτό», είπε ο υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους.

«Εάν ψάχνει για κατοχή τότε τον συμβουλεύω να κοιτάξει προς την πλευρά της ελληνοκυπριακής διοίκησης που αποκαλείται Δημοκρατία της Κύπρου. Να κοιτάξει στην κατοχή από τους ελληνοκύπριους»!

«Τον συμβουλεύω επίσης να κοιτάξει προς την μεριά του λεγόμενου αυτού κράτους, του οποίου τα 2/3 του Συντάγματός του έχουν ανασταλεί, δεν έχει καμία αντιπροσωπευτική κυβέρνηση, καθώς έχει εκδιώξει όλους του Τ/Κ και όλα τα Τ/Κ ιδρύματα, είναι αυτό που είναι κατοχική δύναμη στο νησί».


Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Ν. Αναστασιάδη από τη Λευκωσία, ότι η Κύπρος θα έχει τη συμπαράσταση της Ελλάδας και της ΕΕ σε οποιαδήποτε κλιμάκωση των προκλήσεων για τα ενεργειακά θέματα.

Επίσης υπογράμμισε πως τάσσεται υπέρ των τριμερών σχημάτων που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή, σημειώνοντας πως είχαν ξεκινήσει από την κυβέρνηση Σαμαρά και συνεχίστηκαν και από την επόμενη.

Ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, πρόσθεσε επίσης ο πρωθυπουργός, μετά την συνάντησή του με τον Κύπριο Πρόεδρο, και υπογράμμισε πως σε ενδεχόμενη λύση θα πρέπει να τελειώσει ο αναχρονιστικός θεσμός των εγγυήσεων.

Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του και τη συγκρατημένη αισιοδοξία του ενόψει της συνάντησης του κ.Νίκου Αναστασιάδη με τον κ. Ακιντζί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ελλάδα αξίζει και πάλι την εμπιστοσύνη των πιστωτών της και σε αυτή την προσπάθεια η χώρα χρειάζεται αρωγό την Κύπρο, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις στο κράτος, τη μείωση στον ΕΝΦΙΑ και τις πρόσφατες πρωτοβουλίες που έλαβε η κυβέρνησή του και εξήρε τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που είχε αναλάβει για έξοδο από την κρίση ο Κύπριος Πρόεδρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.