Πορεία στη μνήμη των Ισαάκ – Σολωμού θα πραγματοποιήσουν Κύπριοι μοτοσυκλετιστές – Σάββατο 10 Αυγούστου

Πορεία στη μνήμη των Ισαάκ – Σολωμού θα πραγματοποιήσουν Κύπριοι μοτοσυκλετιστές – Σάββατο 10 Αυγούστου

Θα συγκεντρωθούν σε όλες τις πόλεις και θα ανταμώσουν το Σάββατο 10 Αυγούστου στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας.

Με σύνθημα «Πατρίδα μας η ιστορία μας – Δεν την πουλάμε» πραγματοποιείται φέτος η 23η πορεία μνήμης Ισαάκ – Σολωμού, που διοργανώνεται από την «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού».

Σε γραπτή ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας αναφέρεται ότι «οι μοτοσικλετιστές θα συγκεντρωθούν ξανά σε όλες τις πόλεις και θα ανταμώσουν το Σάββατο 10 Αυγούστου στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας.

Θα συμμετάσχουν σε ένα συναπάντημα με τις οικογένειες και κάθε πολίτη που επιθυμεί να αισθανθεί το δράμα αυτού του τόπου, να αισθανθεί τα γεγονότα εκείνου του Αυγούστου, σε μια εκδήλωση μνήμης που αρμόζει στους δύο λεβέντες της γης της Αμμοχώστου, με γνώμονα πάντα την ιστορική συνέχεια, την ταυτότητα και τη συνείδηση» του κυπριακού λαού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι μοτοσικλετιστές «θα διανυκτερεύσουν στο οδόφραγμα της Δερύνειας, απέναντι από τη σκοτεινή και ταυτόχρονα ολόφωτη Αμμόχωστο, βαδίζοντες πάντα στον ίσιο δρόμο που μας πάει σε Μόρφου και Κερύνεια. Την Κυριακή 11 Αυγούστου θα προσκυνήσουν ξανά τα μνήματα των δύο παλληκαριών και θα υποσχεθούν ότι τα οδοφράγματα θα γκρεμιστούν και οι τουρκικές σημαίες θα πέσουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.