ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Εξελίξεις στο Κυπριακό: «Έγιναν σοβαρά βήματα προόδου» λέει η Τζέιν Λουτ

Εξελίξεις στο Κυπριακό: «Έγιναν σοβαρά βήματα προόδου» λέει η Τζέιν Λουτ

Νέες εξελίξεις σημειώνονται στο Κυπριακό, καθώς η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Τζέιν Λουτ, έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σχετικά με την πρόοδο που σημειώθηκε στις πρόσφατες διαβουλεύσεις.

Όπως έκανε γνωστό ο Πρόδρομος Προδρόμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυπριακής προεδρίας, η Λουτ στην επιστολή της αναφέρει πως έγιναν «σοβαρά βήματα προόδου» στις επαφές ανάμεσα στην ίδια αλλά και στους Αναστασιάδη και Ακιντζί.

Τι ανέφερε ο Προδρόμου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έλαβε σήμερα επιστολή από την Ειδική Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Η.Ε. για το Κυπριακό κα Τζέϊν Χολ Λουτ.

Στην επιστολή η κα Λουτ υπογραμμίζει ότι οι διαβουλεύσεις που είχαν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της, επέτρεψαν να γίνουν σοβαρά βήματα προόδου και ότι έτσι ανοίγεται δημιουργικά προοπτική για τη συνέχεια.

Είναι σημαντικό ότι η Ειδική Σύμβουλος δηλώνει ότι είναι ευγνώμων για την επιβεβαίωση της συνεχιζόμενης προσωπικής δέσμευσης» του Προέδρου της Δημοκρατίας στην προσπάθεια για συμφωνία Όρων Αναφοράς. Η κυρία Λουτ καταλήγει ευχαριστώντας τον Πρόεδρο για την πολύ παραγωγική δέσμευση του στην προσπάθεια, εκφράζοντας και την επιθυμία για νέα συνάντηση το συντομότερο.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η σαφής επιβεβαίωση της Ειδικής Συμβούλου για τη συνέχιση της προσπάθειας έχει ιδιαίτερη σημασία ως προς τον στόχο μας που είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.