ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ριάντ προς Λευκωσία: «Στηρίζουμε τους συμμάχους μας Κυπρίους – Παράνομες οι ενέργειες της Τουρκίας»

Ριάντ προς Λευκωσία: «Στηρίζουμε τους συμμάχους  μας Κυπρίους – Παράνομες οι ενέργειες  της Τουρκίας»

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Ibrahim Bin Abdulaziz Al-Assaf, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Λευκωσία πριν λίγες ημέρες, όπου εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας του στην κυριαρχία της Κύπρου και στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό.

Ο κ. Al-Assaf σε δηλώσεις του έπειτα από τις συνομιλίες του με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, επεσήμανε πως διαπίστωσε μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη των σχέσεων Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας σε όλα τα μέτωπα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι η χώρα του υποστηρίζει τους Ελληνοκυπρίους, τους οποίους ανέφερε ως σύμμαχους, κατά των δραστηριοτήτων της Τουρκίας στη Μεσόγειο.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης επιτέθηκαν στον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας για την υποστήριξη του Ριάντ υπέρ των θέσεων της Λευκωσίας εναντίον της Άγκυρας. Το τηλεοπτικό κανάλι AHABER TV ανέφερε πως ο Al-Assaf δήλωσε: «Η Σαουδική Αραβία στέκεται στο πλευρό της συμμάχου μας Κύπρου, κατά των παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας στη Μεσόγειο».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε μέσω Twitter πως η χώρα υποστηρίζει την κυριαρχία της Κύπρου.

Η επίσκεψη του Al-Assaf ήρθε εν μέσω αυξανόμενης έντασης μεταξύ Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας σε διάφορα θέματα, όπως η δολοφονία του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi, η ευθυγράμμιση της Άγκυρας με το Κατάρ, και η υποστήριξη του Ριάντ για το πραξικόπημα της Αιγύπτου το 2013.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.