ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ν.Αναστασιάδης για 59η επέτειο Ανεξαρτησίας: «Θωρακιζόμαστε αμυντικά για να προστατευτούμε αλλά θέλουμε ειρήνη»

Ν.Αναστασιάδης για 59η επέτειο Ανεξαρτησίας: «Θωρακιζόμαστε αμυντικά για να προστατευτούμε αλλά θέλουμε ειρήνη»

Με στρατιωτική παρέλαση γιορτάζει σήμερα την 59η επέτειο της ανεξαρτησίας της η Κυπριακή Δημοκρατία.

Το χαιρετισμό της παρέλασης δέχεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η πολιτική ηγεσία. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Φέτος για πρώτη φορά παρίσταται στην παρέλαση και ο Υπουργός Άμυνας της Σερβίας Aλεξάνταρ Βούλιν. Επίσης για πρώτη φορά παρουσιάζονται στην παρέλαση σερβικά πυροβόλα Αλεξάντερ που αγοράστηκαν προσφάτως από τη Κύπρο.

Μετά το πέρας της παρέλασης, στις 12 και μισή ο Πρόεδρος παραθέτει στο Προεδρικό Μέγαρο δεξίωση προς τα μέλη του Διπλωματικού Σώματος.

Με την ευκαιρία της επετείου κόμματα και οργανώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις διατρανώνοντας την δέσμευσή τους να αγωνιστούν για επανένωση της Κύπρου και επίτευξη λειτουργικής λύσης.

Αναστασιάδης: Θέλουμε την ειρήνη, αλλά θωρακιζόμαστε αμυντικά

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σε δήλωση του μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την 59η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε πως “η σημερινή μέρα είναι μέρα προβληματισμού και μέρα που προσφέρεται για να περάσουμε ένα μήνυμα ότι θέλουμε την ειρήνη, επιδιώκουμε τις συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέψουν να ζήσουμε ειρηνικά με τους συμπατριώτες μας, την ίδια ώρα όμως μπροστά στις απειλές της Τουρκίας δεν μπορεί παρά αμυντικά να θωρακιστούμε κατά τρόπο που να προστατεύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία από τυχόν επιβουλές”.

Ο Κύπριος Πρόεδρος τόνισε ότι ταυτόχρονα και εργαζόμαστε για την ειρήνη, προσθέτοντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν την αποφασιστικότητά μας να συμβάλουμε «ώστε επιτέλους να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα μας οδηγήσουν σε ένα δημιουργικό διάλογο για την επίτευξη μιας λύσης που θα επιτρέπει σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κυπριακής Δημοκρατίας να ζουν με ειρήνη, να απολαμβάνουν τα αγαθά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως και οι υπόλοιποι των Ευρωπαίων χωρίς εγγυήσεις, εξαρτήσεις και προνομιακή μεταχείριση του οποιουδήποτε».

Είπε ακόμα πως η σημερινή μέρα προσφέρεται πριν και πάνω από όλα για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όσους με τις θυσίες και τους αγώνες τους, συνετέλεσαν ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να αποκτήσει την ανεξαρτησία της και μια κρατική οντότητα που παρά τα όσα μεσολάβησαν διατηρείται ακεραία υπό την έννοια της νομικής διάστασης, «γιατί δυστυχώς η εδαφική ακεραιότητα από το 1974 δέχεται την βάρβαρη κατοχή εδαφών και την αποστέρηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κύπριος Πρόεδρος συνεχάρη τον Υπουργό Άμυνας, τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, τους αξιωματικούς και επιτελείς και γενικότερα το στράτευμα «για την άψογη εμφάνιση και αυτό που αποτέλεσε φόρο τιμής για τους αγωνιστές της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.