ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κύπρος: Πυκνή… ομίχλη για τα «στοχευμένα» μέτρα της ΕΕ κατά της Τουρκίας

Κύπρος: Πυκνή… ομίχλη για τα «στοχευμένα» μέτρα  της ΕΕ κατά της Τουρκίας

Ομιχλώδες το τοπίο γύρω απ’ τα στοχευμένα μέτρα που έλαβε η ΕΕ κατά της Τουρκίας στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ λέει σε παρέμβασή του στο ΣΙΓΜΑ ο πολιτικός αναλυτής Γιάννος Χαραλαμπίδης.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενημερώσει σήμερα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δια του μόνιμου αντιπροσώπου της στις Βρυξέλλες για το τι συμβαίνει στην κυπριακή ΑΟΖ ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του κολεγίου των Επιτρόπων.

Αυτό είπε στο ΣΙΓΜΑ ο πολιτικός αναλυτής Γιάννος Χαραλαμπίδης ο οποίος σημείωσε πως η κ.Μογκερίνι μπορεί μεν να προχωρήσει σε ενημέρωση αλλά δεν είναι εντεταλμένη για να δώσει οποιεσδήποτε οδηγίες για να ληφθούν ή να επεξεργαστούν νέα μέτρα.

Ο κ.Χαραλαμπίδης είπε ακόμη ότι εκκρεμούν τα μέτρα τα οποία εγκρίθηκαν από την ΕΕ, από το περασμένο καλοκαίρι. Τα στοχευμένα αυτά μέτρα που μπορεί να περιλαμβάνουν και πάγωμα κεφαλαίων σε εταιρείες ή πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στις παράνομες γεωτρήσεις, δεν πέρασαν από τη νομική υπηρεσία, ανέφερε.

Ο πολιτικός αναλυτής εξηγεί ότι το κενό αυτό που καταγράφεται, από το περασμένο καλοκαίρι δηλαδή μέχρι σήμερα, σημαίνει ότι με την ανοχή της ΚΔ δεν πέρασαν από το επίπεδο του συμβουλίου προς την επιτροπή, για να υπάρξει η έγκριση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.