ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εκτός γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ οι Ιταλοί της ΕΝΙ: «Αν βγουν πολεμικά πλοία φεύγουμε»

Εκτός γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ οι Ιταλοί της ΕΝΙ: «Αν βγουν πολεμικά πλοία φεύγουμε»

Η ιταλική εταιρεία πετρελαίων ΕΝΙ, τοποθετήθηκε σε ότι αφορά τις άδειες που έχει πάρει αλλά δεν έχει αξιοποιήσει από την Κυπριακή Δημοκρατία για γεωτρήσεις στην ΑΟΖ του κράτους και ουσιαστικά αρνείται να προχωρήσει σε γεωτρήσεις εν μέσω έντασης με την Τουρκία.

Οπως σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη: «Εάν κάποιος εμφανιστεί με πολεμικά πλοία, δεν θα προχωρήσω στη γεώτρηση. Σίγουρα δεν θέλω να προκαλέσω πόλεμο για τις γεωτρήσεις» είπε και ουσιαστικά παραιτήθηκε του δικαιώματος καθώς η Τουρκία ήδη το 2018 εμπόδισε την ΕΝΙ με πολεμικά πλοία της και σκοπεύει να το επαναλάβει

Υπενθυμίζεται ότι η Λευκωσία υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο για το ερευνητικό τεμάχιο 7 με την ENI, κάνοντας λόγο για αναμφίβολη ψήφο εμπιστοσύνης στην ενεργειακή στρατηγική της Κύπρου, ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική συγκυρία, εν μέσω των συνεχιζόμενων παράνομων και επιθετικών τουρκικών ενεργειών στην ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα του νησιού.

Το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών έχει επανειλημμένα ξεκαθαρίσει πως η εξερεύνηση/εκμετάλλευση του τεμαχίου 7, που βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ , είναι αποκλειστικό κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου και δεν επηρεάζει τα δικαιώματα οποιουδήποτε τρίτου κράτους, περιλαμβανομένης της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο παρελθόν η Ιταλία είχε εκφράσει ανησυχία για την ένταση στην περιοχή, υπογραμμίζοντας πως ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη στάση της Ε.Ε. που θεωρεί παράνομες τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.