ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κύπρος: Μαθητές αψήφησαν την κακοκαιρία και την απαγόρευση και παρέλασαν για την επέτειο του «ΟΧΙ»

Κύπρος: Μαθητές αψήφησαν την κακοκαιρία και την απαγόρευση και παρέλασαν για την επέτειο του  «ΟΧΙ»

Την απάντησή τους και με δική τους πρωτοβουλία έδωσαν οι μαθητές των σχολείων της Λευκωσίας στην απαγόρευση του υπουργείου Παιδείας των παρελάσεων λόγω κακοκαιρίας, και παρέλασαν μόνοι τους δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση και στις λίγες θλιβερές φωνές στην Ελλάδα που ζητούν την κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων.

H εξέδρα των επισήμων άδεια. Αρχικά υπήρχε μια αμηχανία και ξαφνικά…οι μαθητές σχολείων της Λευκωσίας πήραν την πρωτοβουλία και παρέλασαν σε άψογους σχηματισμούς, παρά τις συστάσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για ακύρωση της παρέλασης λόγω κακοκαιρίας.

Την ακύρωση των μαθητικών παρελάσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε όλες τις πόλεις, για λόγους ασφαλείας, και κατόπιν συστάσεων του Τμήματος Μετεωρολογίας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

«Μετά από συστάσεις του Τμήματος Μετεωρολογίας και για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και των συμμετεχόντων ανακοινώνει ότι ακυρώνονται οι παρελάσεις σε όλες τις πόλεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν και από βετεράνους που ήρθαν στην Λευκωσία από άλλες πόλεις.

Την ίδια ώρα, Λεμεσός, Πάφος και Παραλίμνι και οι καταδρομείς στην Λάρνακα δεν υπάκουσαν στο “άκυρο” της παρέλασης και τίμησαν την επέτειο του ΟΧΙ.

Η απάντηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας:

Ο διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έγινε η «σύσταση» για την αποφυγή των παρελάσεων, καθώς τέθηκε ζήτημα ασφάλειας με τόσο κόσμο μαζεμένο και ειδικά παιδιά.

Τόνισε δε ότι μια πρόγνωση γίνεται με τα δεδομένα εκείνης της ώρας και όχι μετά.

Μάλιστα έφερε το παράδειγμα του 20χρονου που κτυπήθηκε από κεραυνό.

Τέλος, υπεραμύνθηκε της απόφασης για έκδοση της κίτρινης προειδοποίησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Sigmalive

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.