ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Χ.Γεωργιάδης: «Η Κύπρος ξεκινά την πρόωρη εξόφληση του δανείου από το ΔΝΤ»

Χ.Γεωργιάδης: «Η Κύπρος ξεκινά την πρόωρη εξόφληση του δανείου από το ΔΝΤ»

Την έναρξη της επίσημης διαδικασίας για την πρόωρη και πλήρη εξόφληση του δανείου που έλαβε η Κυπριακή Δημοκρατία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), μετά την εξόφληση του ρωσικού δανείου, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του κράτους για το 2020 ενώπιον των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους Φαίδωνα Καλοζώη, το επιτόκιο του δανείου από το ΔΝΤ ανέρχεται στο 1,99%, ενώ από τις διεθνείς αγορές η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να δανειστεί σήμερα με επιτόκιο γύρω στο 1%.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε σε ενδογενείς δημοσιονομικούς δυνητικούς κινδύνους, οι οποίοι αφορούν κυρίως τις αγωγές για άμεση επαναφορά των μισθών που αναλόγως της απόφασης του δικαστηρίου μπορεί να επιφέρει δημοσιονομικό κόστος της τάξης των 900 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και τις δημοσιονομικές πτυχές του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με το επενδυτικό πρόγραμμα πολιτογραφήσεων, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «και να τερματιζόταν σήμερα αυτό το σχέδιο η αναπτυξιακή δυναμική της κυπριακής οικονομίας θα παρέμενε ισχυρή και δεν θα επηρεαζόταν» και υπογράμμισε ότι την περίοδο 2016 – 2018 το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 15,2% από το οποίο μόλις το 1,2% σχετίζεται με την κατασκευαστική δραστηριότητα που σχετίζεται άμεσα με το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα. ΚΥΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.