Μεγάλη πολυεθνική άσκηση στην κυπριακή ΑΟΖ: «Νέμεσις 2019» – Συμμετέχουν 6 κράτη

Μεγάλη πολυεθνική άσκηση στην κυπριακή ΑΟΖ: «Νέμεσις 2019» – Συμμετέχουν 6 κράτη

Πολυεθνική άσκηση με τη συμμετοχή 6 κρατών θα πραγματοποιηθεί στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η Πολυεθνική Άσκηση «ΝΕΜΕΣΙΣ 2019» θα διεξαχθεί στις 13 Νοεμβρίου 2019 (09:00-14:00), με τη συμμετοχή υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και πλωτών και πτητικών Μέσων ξένων κρατών από Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α, Ελλάδα και Ισραήλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση κατά την άσκηση, θα δοκιμαστούν τα Εθνικά Σχέδια για αντιμετώπιση περιστατικών Έρευνας – Διάσωσης (Ε-Δ), Αντιμετώπισης Τρομοκρατικών Ασύμμετρων Απειλών και Καταπολέμησης Θαλάσσιας Ρύπανσης και σε Τεχνητές Νησίδες – Πλατφόρμες εξόρυξης.

Συγκεκριμένα η άσκηση θα εκτελεστεί σε 4 φάσεις.

Η 1η φάση περιλαμβάνει την αντιμετώπιση τρομοκρατικής ενέργειας στην πλατφόρμα με συμμετοχή της ΜΜΑΔ/ΕΑΟ, της Λιμενικής Αστυνομίας και 2 ελικοπτέρων της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας.

Η 2η φάση περιλαμβάνει, απεγκλωβισμό τραυματιών επί της πλατφόρμας και αεροδιακομιδή τους, με συμμετοχή της ΕΜΑΚ, ειδικής Μονάδας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ελικοπτέρου της 460 ΜΕΔ.

Η 3η φάση περιλαμβάνει την εγκατάλειψη πλατφόρμας και επιχείρηση μαζικής διάσωσης, με συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων Κ. Δημοκρατίας, Γαλλίας, Ελλάδας ,Ισραήλ, Η. Βασιλείου και Η.Π.Α.

Η 4η φάση περιλαμβάνει την αντιμετώπιση Θαλάσσιας ρύπανσης, με συμμετοχή Υφυπουργείου Ναυτιλίας, Τμ. Αλιείας, EMSA και Εθνικής Φρουράς.

Η παρουσίαση της άσκησης σε ξένους παρατηρητές, αντιπρόσωπους από τις εταιρείες εξόρυξης υδρογονανθράκων που δραστηριοποιούνται στην ΑΟΖ της Κ.Δ και λοιπές υπηρεσίες του Κράτους, θα πραγματοποιηθεί στο Σ.Κ «ΖΗΝΩΝ» τη 13η Νοεμβρίου 2019 από τις 09:00 μέχρι τις 11:30.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.