ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αεροναυτική άσκηση Κύπρου-Αιγύπτου στην κυπριακή ΑΟΖ

Αεροναυτική άσκηση Κύπρου-Αιγύπτου στην κυπριακή ΑΟΖ

Κοινή αεροναυτική άσκηση μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, με την ονομασία “CYPEGY 1/2019”, εκτελέστηκε σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Κύπρου.

Στην άσκηση συμμετείχαν Μονάδες της Εθνικής Φρουράς και του αιγυπτιακού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι συμμετείχαν ελικόπτερα της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης της Διοίκησης Αεροπορίας και τα Αιγυπτιακά πολεμικά πλοία, ΤΠΚ «ALI GAD» και Ν/Θ «AL SEDDIQ».

Το υπουργείο Άμυνας της Κύπρου τονίζει πως

«η φιλοξενία των δύο αιγυπτιακών πλοίων στην Κύπρο και η άσκηση που πραγματοποιήθηκε εντάσσεται μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, ενισχύοντας την προσπάθεια για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας στη θάλασσα».

Προσθέτει δε, ότι τον επιχειρησιακό έλεγχο και το συντονισμό των Α/Ν Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Αιγυπτιακό Ναυτικό.

Τέλος, το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως τα αιγυπτιακά πλοία ελλιμενίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στον λιμένα Λεμεσού, ενώ κατά την παραμονή τα πληρώματα τους πραγματοποίησαν εθιμοτυπικές και ενημερωτικές επισκέψεις σε μονάδες της Εθνικής Φρουράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.