ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ν.Χριστοδουλίδης: Αποκαλύπτει το παρασκήνιο πίσω απο τη διαμόρφωση καταλόγου για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας (βίντεο)

Ν.Χριστοδουλίδης: Αποκαλύπτει το παρασκήνιο πίσω απο τη διαμόρφωση καταλόγου για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας (βίντεο)

O Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για τα μέτρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εφαρμόσει κατά της Άγκυρας, με αφορμή την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο ίδιος διευκρίνισε τις λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία διαμόρφωσης της λίστας που θα συνδέεται με τα μέτρα που αποφάσισε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της Άγκυρας, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως βρίσκεται σε τελικό στάδιο ο «κατάλογος προσώπων και εταιρειών» που θα υποστούν κυρώσεις.

Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Όταν ξεκινούσαμε αυτή την προσπάθεια πολύ λίγοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρουμε», ανέφερε.

Παρ’ όλα αυτά, πρόσθεσε, δεν πρέπει να προβαίνουμε ούτε σε μεγαλόστομες διακηρύξεις και πανηγυρισμούς ούτε όμως σε μηδενισμό, σημείωσε.

Οι λεπτομέρειες στη διαμόρφωση του καταλόγου

Και συνέχισε λέγοντας ότι τώρα θα γίνει υποβολή προτάσεων από τα κράτη μέλη για καταχώρηση σ’ αυτά τα νομικά κείμενα των ονομάτων φυσικών και νομικών προσώπων που εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρήσεις ή στην προετοιμασία αυτών των παράνομων ενεργειών.

Την ίδια ώρα, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι βρίσκεται σε πολύ τελικό στάδιο ο σχετικός κατάλογος της Κυπριακής Δημοκρατίας με τα εν λόγω φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Αυτό που προέχει, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, είναι η απόλυτη τεκμηρίωση αφού πρόκειται να υποστούν σοβαρές κυρώσεις όπως το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και η απαγόρευση εισόδου στην Ε.Ε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι δεν πρέπει να λεχθεί δημόσια όνομα ατόμου ή εταιρείας ή φυσικού προσώπου πριν να ληφθεί απόφαση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.